pikselikuva

Yli 60 vuotta kattojärjestelmien valmistusta

Vuonna 2010 Valmet Automotive hankki omistukseensa saksalaisen Karmannin Euroopan kattojärjestelmiin liittyvän liiketoiminnan. Hankinnan myötä Valmet Automotive sai kannattavan liiketoimintalinjan lisäksi merkittävän määrän autoteollisuuden osaamista ja historiaa.

Karmann oli vuoteen 2009 asti Saksan suurin ajoneuvojen sopimusvalmistaja. Yli sadan toimintavuotensa aikana yritys muun muassa suunnitteli ja valmisti autoja useille asiakkaille. Parhaiten yritys kuitenkin tunnetaan avoautoistaan, joista ensimmäinen oli 1949 esitelty legendaarinen VW ”Kuplan” avoautoversio.

Tällä hetkellä kattojärjestelmiä tuotetaan kahdessa tuotantolaitoksessa. Tuotesuunnittelu sijaitsee Osnabrückissä, Saksassa, jossa myös valmistetaan kattojärjestelmiä. Asiakkaina ovat VW-ryhmä,  Daimler-Benz ja Renault. Puolan Zaryssa sijaitseva toimipaikka keskittyy valmistukseen. Asiakkaina ovat BMW ja Mini.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana toimipaikat ovat tuottaneet yli 1,2 miljoonaa avoautojen kattoa maailman johtaville automerkeille. Valmet Automotiven vuosikymmenten kokemus, vahva laatuimago ja suuri patenttisalkku tekevät meistä erinomaisia kumppaneita mihin tahansa avoautoprojektiin.pikselikuva