pikselikuva

Tervetuloa viettämään luonnikasta elämää Raumalla!

Rauman korkeatasoiset palvelut ja edullinen verotus ovat kaupunkimme vahvuuksia. Pyrimme huolehtimaan siitä, että taloutemme on jatkossakin mallikelpoisessa kunnossa ja asukkaat voivat turvallisin mielin rakentaa täällä tulevaisuuttaan.

Me raumalaiset olemme todella onnekkaita, sillä pitkä kaupunkikulttuurimme, kaksi maailmanperintökohdetta ja meren läheisyys tarjoavat ainutkertaiset puitteet asumiseen ja elämiseen. Kaupungilla liikkuessa törmää varmasti perinteikkääseen kieleemme, joka saa hymyn suupieleen.

Ol niingon gotonas -sloganimme kertoo hyvin, miten suhtaudumme yleensäkin elämään. Haluamme, että niin uudet asukkaat kuin satunnaiset vieraat viihtyvät rennossa ilmapiirissämme.

Rauma on siitä mukava paikka, että täällä on lyhyt matka joka paikkaan. Voit tehdä aikamatkoja; kun astelet Vanhaan Raumaan, astelet samalla Pohjoismaiden laajimmalle yhtenäisenä säilyneelle puutaloalueelle. Viehättävissä erikoisliikkeissä saat palvelua, jollaista et ehkä arvannut enää missään olevankaan. Liikuntamahdollisuuksia täällä on paljon ja paikat ovat hyvässä kunnossa.

Välimatka Uudenkaupungin ja Rauman keskustojen välillä on reilut 50 km, jonka matkan hurautat omalla autolla kolmessa vartissa. Tälläkin hetkellä Raumalta käy toistasataa henkilöä päivittäin töissä autotehtaalla.

Rauman asuntotilanne on tällä hetkellä hyvä. Vapaita vuokra-asuntoja on kohtalaisesti ja myytävänä olevia asuntoja runsaastikin. Asuntotilanteeseen pääset helpoiten tutustumaan nettisivuillamme www.rauma.fi/vuokra-asunnot.

Toivomme, että tulet tutustumaan Raumaan, ihastut ja asetut ”taloksi”. Monenlaista kysyttävää varmastikin on. www.rauma.fi/uusiasukas -sivustoon tutustumisen lisäksi suosittelen lämpimästi käyntiä kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa, Valtakatu 2, puh. 02 834 5000. Sieltä saat tietoa kaupungin monipuolisista palveluista.

Kari Koski
kaupunginjohtajapikselikuva