pikselikuva

Tervetuloa Uuteenkaupunkiin!

Uusikaupunki on pieni merenrantakaupunki lounaisrannikolla, Turun ja Rauman välissä. Asukkaita meillä on noin 15 500. Uusikaupunki on nimestään huolimatta perustettu jo vuonna 1617 - ensi vuonna juhlimmekin näyttävästi 400-vuotiasta kaupunkiamme!

Pikkukaupungin kiireetön, mutta aktiivinen elämänmeno tempaa mukaansa. Kaupunki on rakentunut toimivaksi kokonaisuudeksi ruutukaavakeskustan ympärille. Vain vartin kävelymatkan säteelle osuu pääosa palveluista ja harrastuspaikoista.

Kolmen kilometrin säteellä keskustasta löytyvät niin kilometrin mittainen kuntoilu- ja hiihtoputki, SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu, 18-reikäinen golfkenttä, uimahalli kuin jäähalli, lisäksi useita kuntosaleja ja lenkkipolkuja. Uudessakaupungissa järjestetään runsaasti musiikki- ja muita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Meillä on aktiivinen harrastepohjainen teatteri, useita gallerioita, legendaarinen, toki nykyaikaisella tekniikalla varusteltu elokuvateatteri, kirjasto, musiikkiopisto ja monipuolinen Vakka-Suomen kansalaisopiston toimipiste.

Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa lapsiperheille monimuotoisia ja laadukkaita varhaiskasvatuspalveluita, vuorotyöntekijöitä unohtamatta. Meillä on myös yksityisiä päiväkoteja ja ryhmäperhepäivähoitoa. Perusopetuksen lisäksi Uudessakaupungissa toimii lukio sekä Lounais-Suomen ammattiopisto Novida.

Uudessakaupungissa on tusinan verran omanlaisiaan kaupunginosia ja useampi vireä kylä, joten asuinympäristöissä on valinnanvaraa. Myytäviä asuntoja löytyy ja hintataso on varsin kohtuullinen. Tonttitarjontammekin on monipuolista. Vuokra-asuntoja tarjoavat niin yksityinen taho kuin kaupunki. Kaupungin vuokra-asuntojen välitys hoidetaan Yhteispalvelupiste Passarissa, puh. 044 751 5292/Maarit Vainio.

Passarista saat myös henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta monissa kaupunkiin liittyvissä kysymyksissä – ja mitä ei tiedetä, se selvitetään!
Passarin sisäänkäynti on Postin kanssa samasta ovesta osoitteessa Rauhankatu 4, avoinna ma–pe 9–17, kesäaika 1.6.–31.8. klo 9–16.30. Puh. 02 8451 5500.

Uuteenkaupunkiin ja sen palveluihin voit tutustua nettisivuillamme, uusikaupunki.fi. Lisäksi Valitse Uusikaupunki -opas on erinomainen, vuosittain päivitettävä infopaketti kaupungin palveluista ja tapahtumista.

Kaupungin vuokra-asunnot, sivulla myös sähköisen asuntohakemus
Muuttajan muistilistapikselikuva