pikselikuva

Strategiauudistus

Valmet Automotive on uudistanut strategiaansa vuodesta 2008 alkaen. Uudistamisella ennakoitiin autoteollisuuden muutoksia, kuten valmistuksen ulkoistamisen vähenemistä ja uusien toimijoiden ja vähäpäästöisten autojen tuloa. Valmet Automotiven visio on olla johtava autoteollisuuden palvelujen toimittaja, jonka palvelutarjonnassa keskeistä ovat suunnittelupalvelut. Valmistuspalvelujen rinnalla on vahvistettu suunnittelupalveluja siten, että niitä tarjotaan myös erillisinä palvelukokonaisuuksina. Hallitukseen on liittynyt kokeneita ulkomaalaisia autoteollisuuden osaajia, ja asiakasyhteyksien parantamiseksi on luotu laaja kansainvälinen yhteysverkosto.

Vuonna 2010 perustettiin liiketoiminnan kehittämispalvelut toiminto, joka tarjoaa asiakkaille tuotekehitystä edeltäviä ja tuotannon jälkeisiä palveluja. Lisäksi Yhdysvaltoihin on perustettu suunnittelupalveluja tarjoava yksikkö.

Loppuvuodesta 2010 Valmet Automotive hankki omistukseensa Karmannin avoautojen kattoliiketoiminnan, jolla on tehtaat Saksan Osnabrückissa ja Puolan Zaryssa. Yrityksen henkilömäärä kaksinkertaistui, ja kattoliiketoiminnassa Valmet Automotive nousi maailman kolmen suurimman valmistajan joukkoon. Hankinta täydentää Valmet Automotiven tuotetarjontaa, ja sopii erinomaisesti nykyiseen kasvua ja kansainvälistä laajentumista painottavaan strategiaan.pikselikuva