pikselikuva

Sähköautokonsepti Eva

Eva on konkreettinen osoitus Valmet Automotiven osaamisesta sähköautojen konseptoinnissa, suunnittelussa ja komponenteissa. Eva sisältää useita ratkaisujamme sähköauton korirakenteeseen, voimansiirtoon, ohjausjärjestelmiin ja lataukseen.

Konseptiauto taustalla on kattava markkina-analyysi ja konseptiselvitys. Tuloksena on Amerikan ja Euroopan markkinoille suunnattu moderni kompaktiluokan perhekaupunkiauto. Ratkaisut nojaavat tukevasti tulevaisuuteen. Eva on 2+2-paikkainen sähköauto, jonka ajomatka yhdellä latauksella on 160 km ja huippunopeus 120 km/h. Turvallisuuteen ja sisätilojen väljyyteen on panostettu.

Itsekantava alumiinirunko huomioi sähköauton erityisvaatimukset. Rungon modulaarinen profiilirakenne soveltuu erityyppisiin autoihin ja koriversioihin. Suoravetosähkömoottorin käyttö yksinkertaistaa mekaanisen rakenteen ja parantaa taloudellisuutta. Kuljettajan käyttöliittymä huomioi tulevaisuuden kommunikaatiotarpeet ja ohjausjärjestelmät.

Konseptiauto esiteltiin Geneven autonäyttelyssä vuonna 2010. Vuonna 2012 esiteltiin Genevessä Eva II hybridiversiona.pikselikuva

 

 

Englanninkielinen esite
(pdf, 446 kB)