pikselikuva

Valmet Automotiven historia

Autotehdas perustettiin Suomeen vuonna 1968 Saab-Valmet -nimisenä Valmetin ja ruotsalaisen Saab-Scanian yhteisyrityksenä. Tavoitteena oli luoda Suomeen autoteollisuuteen liittyvää osaamista, rakentaa osatoimittajien verkkoa ja tarjota työpaikkoja. Saabeja oli tarkoitus tehdä ensi sijassa Suomen markkinoille, mutta hyvä laatu ja tuotannon joustavuus avasivat ovia myös vientimarkkinoille.

Vuonna 1992 yritys siirtyi kokonaan Valmetin omistukseen, ja vuonna 1995 siitä tuli Valmet Automotive. Rauman ja Valmetin fuusioiduttua vuonna 1999 autotehtaan omistaja oli sataprosenttisesti Metso Oyj vuoteen 2010 saakka. Marraskuussa 2010 omistajiksi tulivat lisäksi Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Pontos Group. Samaan aikaan Valmet Automotive kasvoi merkittävästi hankkimalla omistukseensa entisen Karmannin kattoliiketoiminnan yksiköt Saksassa ja Puolassa. Joulukuussa 2014 Metso luopui omistuksestaan, ja yrityksen omistajina jatkoivat Suomen Teollisuussijoitus ja Pontos Group.

Tammikuussa 2017 uudeksi osaomistajaksi tuli suunnatulla osakeannilla Kiinan suurin sähköautojen akkuvalmistaja CATL (Contemporary Amperex Technology Limited). Helmikuussa Valmet Automotive osti Semconin Saksassa sijaitsevat suunnittelupalvelut. Kauppa vahvistettiin maaliskuussa, jolloin Valmet Automotiven henkilöstömäärä kasvoi 800 henkilöllä.pikselikuva