pikselikuva

25.09.2017

Valmet Automotive alkaa valmistamaan akkuja Avant Tecnolle

Valmet Automotive ja ylöjärveläinen Avant Tecno Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen akkujen sarjavalmistuksesta. Valmet Automotive alkaa valmistamaan litium-akkuja Avant Tecnon uuteen täyssähköiseen Avant e6 -kuormaajaan. Akkujen tuotanto aloitetaan Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa syksyn 2017 aikana.

Valmet Automotive tulee valmistamaan Avant e6 -kuormaajan litium-akut Uudessakaupungissa, autotehtaan yhteyteen rakennetuissa uusissa tiloissa.

Avant e6 on maailman ensimmäinen täyssähköinen kuormaaja, jossa on käytössä litium-akkutekniikka. Akun nopea lataus mahdollistaa jatkuvan ja tehokkaan työskentelyn. Ammattikäyttöön suunnitellun e6-kuormaajan litium-akkujärjestelmä on Valmet Automotiven suunnittelema.

– Tämän tyyppisten täyssähköisten laitteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Päästöttömät, hiljaiset ja silti tehokkaat työkoneet sopivat erinomaisesti työskentelyyn esimerkiksi kaupunkien keskusta-alueilla tai rakennusten sisällä, kertoo Avant Tecnon varatoimitusjohtaja Jani Käkelä.

– Yhteistyö Avant Tecnon kanssa on Valmet Automotivelle avaus uudelle liiketoiminta-alueelle. Kyseessä on ensimmäinen akku, jonka otamme sarjavalmistukseen, kertoo Valmet Automotiven sähköajoneuvoliiketoiminnan johtaja Jyri Kylä-Kaila.

Lisätietoja:

Sähköajoneuvoliiketoiminnan johtaja Jyri Kylä-Kaila, Valmet Automotive Oy
puh. 020 484 8275
sähköposti: jyri.kyla-kaila(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 5000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.
www.valmet-automotive.com   ja   www.facebook.com/ValmetAutomotive 

Varatoimitusjohtaja Jani Käkelä, Avant Tecno Oy
puh. 044 520 7807
sähköposti: jani.kakela(at)avanttecno.com

Avant Tecno Oy on maailman johtava korkealuokkaisten pienkuormaajien ja niiden työlaitteiden ja lisävarusteiden valmistaja. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1991 ja on vuosien saatossa muodostunut käsitteeksi pienkuormaajien alalla monien innovatiivisten ratkaisujen ansiosta. Avantin tehdas sijaitsee Ylöjärvellä Tampereen kupeessa. Lisäksi Avantilla on omat myyntiyhtiöt Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa sekä maahantuojia yli 40 maassa eri puolilla maailmaa.
www.avanttecno.com