pikselikuva

15.11.2012

Daimler-projekti etenee myötätuulessa

Työt Mercedes-Benz A-sarjan autojen valmistamiseksi Uudenkaupungin autotehtaalla etenevät ripeästi. Uudessakaupungissa projektissa työskentelee jo yli sata ammattilaista tiiviissä yhteistyössä Daimlerin asiantuntijoiden kanssa. Myös valmistussopimus on viimeistelty ja allekirjoitettu suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Eri toimintojen ja tuotantoprosessin suunnittelusta on nyt alettu siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Tuotantotekniikan suunnittelu on loppusuoralla. Seuraavaksi aloitetaan tuotantolinjojen rakentaminen ja laitteiston asentaminen. Uuden hitsaamon vaatima tila on pitkälti tyhjennetty, ja noin 200 uutta robottia on tilattu Mercedes-Benzin hitsausprosessia varten. Myös maalausprosessiin ja kokoonpanolinjaan tehdään muutoksia.

Lisää henkilöstöä työllistyy projektin edetessä tämän vuoden loppua kohden ja ensi vuoden alkupuolella tuotantolinjojen ja järjestelmien rakentamiseen ja edelleen esisarjatuotantoon ja varsinaisen tuotannon aloittamiseen. Sarjatuotanto alkaa vuoden 2013 aikana.

Nykysuunnitelman mukaan kaikki lomautetut työllistyvät vuoden 2013 aikana. Lisäksi on tarve palkata jopa muutamia satoja henkilöitä vuoden 2014 alusta lähtien riippuen Valmet Automotiven tuotantomäärien kehityksestä.

"Projekti on käynnistynyt erinomaisesti, ja yhteistyö Daimler-kollegoiden kanssa on avointa ja innostunutta", kiittää valmistuksesta vastaava varatoimitusjohtaja Risto Hukkanen.

Daimler ja Valmet Automotive ilmoittivat heinäkuussa 2012 yhteistyöstä Mercedes-Benz A-sarjan autojen valmistamiseksi Suomessa. Suunnitelma on valmistaa Uudessakaupungissa yli 100 000 autoa vuosien 2013–2016 aikana.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman
Puh. 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.