pikselikuva

02.03.2010

Valmet Automotive sähköisen ajoneuvoteknologian eturivissä

(Lehdistötilaisuus Geneven autonäyttelyssä 2. maaliskuuta 2010)

Valmet Automotiven uudistunut palvelutarjonta on saanut hyvän vastaanoton. Se on tänään autoteollisuuden eturivissä sähköisten ajoneuvojen kehittäjänä ja valmistajana. Yritys tarjoaa palvelujaan edelleen myös korkean arvoluokan erikoisauto- ja avoautoprojekteihin.

Geneven kansainväliseen autonäyttelyyn Valmet Automotive on kehittänyt sähköisen konseptiauto "Evan", joka kertoo yrityksen osaamisesta konseptikehityksessä ja auton suunnittelussa. Osastolla on esillä myös kolme sähköistä ajoneuvoa, jotka kertovat yhteistyöstä uutta ajoneuvoteknologiaa edustavien yritysten kanssa.

"Verkosta ladattava Fisker Karma -hybridisähköauto, THINK City -kaupunkisähköauto ja Garian kaupunkikäyttöön rajatuilla alueilla soveltuva LSV-konseptiauto (low speed vehicle) ovat paras osoitus menestyksellisestä yhteistyöstä asiakkaidemme kanssa", sanoi Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen Geneven autonäyttelyssä tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa. "Olemme onnistuneet saamaan uusia sopimuksia maailmantalouden haastavasta tilanteesta huolimatta."

Sähköisten ajoneuvojen kehittäminen ja valmistaminen on Valmet Automotivessa nopeasti kasvava liiketoiminta-alue korkean arvoluokan erikoisautojen ja avoautojen rinnalla. Yritys tarjoaa autonvalmistajille edelleen myös erikois- ja avoauto-osaamistaan, mistä esimerkkinä on yli 12 vuotta jatkunut Porsche Boxsterin ja Caymanin valmistus.

"Ennakoimme autoteollisuuden murroksen ja olemme uudistaneet strategiaamme mm. vahvistamalla suunnittelupalveluja. Kun suunnittelu oli aikaisemmin osa valmistusprojekteja, tarjoamme suunnittelupalveluja nyt myös erikseen. Voimme auttaa asiakkaitamme myös kehittämään liiketoimintaansa. Näin asiakkaamme voivat parhaiten hyötyä 40-vuotisesta kokemuksestamme autoteollisuudessa."

"Eva" tuo lisää sähköauto-osaamista Valmet Automotiven palveluihin

Sähköinen konseptiauto "Eva" täydentää Valmet Automotiven palvelujen tarjontaa autoteollisuudelle.

"Loimme konseptiauton puhtaalta pöydältä ja halusimme kehittää korirakenteeseen, voimansiirtoon, ohjausjärjestelmiin ja sähköauton lataukseen uusia ratkaisuja", Ilpo Korhonen sanoi.

Hänen mukaansa tavoite ei ollut ryhtyä valmistamaan omaa sähköautomerkkiä. Sen sijaan haluttiin kehittää Valmet Automotiven osaamista tavalla, joka parhaiten hyödyttäisi yrityksen nykyisiä ja tulevia asiakkaita. "Nyt meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota räätälöityjä palvelupaketteja konseptin kehittämisestä sähköauton valmistukseen saakka."

Konseptiauton kehittäminen alkoi jo runsas vuosi sitten projektinimellä "Eva". Työ käynnistyi markkina-analyysillä ja konseptiselvityksellä. Tavoitteeksi asetettiin erityisesti Amerikan ja Euroopan markkinoille suunnattu kaupunkiauto, joka soveltuu myös perheille.

Tuloksena on 2+2-paikkainen sähköauto, jonka ajomatka yhdellä latauksella on 160 km ja nopeus 120 km/h. "Evan" itsekantava alumiinirunko on tehty erityisesti sähköautolle sopivaksi. Modulaarinen profiilirakenne mahdollistaa alumiinirungon soveltamisen erityyppisiin autoihin ja koriversioihin. Suoravetosähkömoottorin käyttö yksinkertaistaa ajoneuvon mekaanista rakennetta ja parantaa auton taloudellisuutta. Kuljettajan käyttöliittymässä on huomioitu erityisesti sähköautoihin soveltuvat tulevaisuuden kommunikaatiotarpeet ja ohjausjärjestelmät. Voimansiirron ja ohjausjärjestelmän yhteensovittaminen on tehty yhteistyössä yliopistojen kanssa.

Valmet Automotive kutsui projektiin toistakymmentä alan johtavaa osaajaa yrityksistä yliopistoihin. Yhteistyökumppanit ovat Fortum, Nokia, NAVTEQ, Vacon, Nokian Renkaan, Idis Design, Cadring, AXCO-Motors, Hybria, Powerfinn, Convergens, Aalto- yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Metropolia sekä saksalainen suunnittelutoimisto RLE International.

Energiayhtiö Fortum on kehittänyt UTU ELEC Oy:n kanssa latausaseman, joka aloittaa ja lopettaa sähköauton lataamisen matkapuhelimesta lähetetyillä tekstiviesteillä. Latausasemassa on  neljä erilaista latauspistorasiaa: pohjoismainen Schuko-pistorasia, EU-standardoinnin työryhmässä suosikkina oleva Mennekes 0–63 A, matkailuvaunuissa käytetty pistorasia sekä kolmivaiheinen teollisuuden standardipistorasia.

Nokia esittelee uuden teknologian, joka mahdollistaa Nokian älypuhelinten yhdistämisen ja tietojen vaihtamisen auton tietoviihdejärjestelmän kanssa. Jos Terminal Mode -niminen teknologia omaksutaan teollisuudenalan standardiksi, se mahdollistaa älypuhelinten useiden eri toiminnallisuuksien, palveluiden ja sovellusten käyttämisen auton omien kaiuttimien ja näytön kautta. Teknologian avulla älypuhelimen kautta voi myös saada tietoja mm. auton toiminnasta.

Konseptiautossa on NAVTEQin Green Routing -palvelu, joka edesauttaa erityisesti sähkö- ja hybridiauton käytön optimointia maksimiajomatkan saavuttamiseksi antamalla tietoa latauksen riittävyydestä seuraavalle latauspaikalle. Järjestelmä myös ohjaa energiatehokkaiden reittivaihtoehtojen käyttöön kertomalla etukäteen esimerkiksi jyrkistä mutkista ja nousuista.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Teija Åhlman, Valmet Automotive, puh. 020 484 8060

"Eva"  

              (Lataa kuva, 0,82 MB)                                               (Lataa kuva, 2,38 MB)

Geneven autonäyttely: lehdistöpäivät 2.–3. maaliskuuta 2010, yleisöpäivät 4.3.–14.3.
Valmet Automotiven osasto on hallissa 1, osasto 1245.