pikselikuva

22.02.2011

Valmet Automotive esittelee Geneven autonäyttelyssä kaikkien aikojen laajimman palvelutarjontansa

Autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja tarjoava Valmet Automotive esittelee Geneven autonäyttelyssä 1.–13. maaliskuuta ensimmäistä kertaa uuden liiketoimintalinjansa, avoautojen kattojärjestelmät. Lisäksi yritys esittelee osaamistaan sähköautojen valmistajana valmistautuessaan verkosta ladattavan hybridiloistoauto Fisker Karman tuotannon aloittamiseen.

Valmet Automotive on noussut maailman kolmen suurimman avoautojen kattojärjestelmien valmistajan joukkoon. Vuoden vaihteessa toteutunut saksalaisen Karmannin kattoliiketoiminnan osto on tärkeä strateginen askel Valmet Automotivelle, joka kansainvälistää toimintaansa ja tavoittelee autojen valmistuksessa johtavan palveluntarjoajan asemaan.

Kattoliiketoiminta on Valmet Automotiven uusin liiketoimintalinja. Yritys tuottaa nyt autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä näihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Suunnitteluresurssien ja teknisen tietotaidon johdonmukainen ja jatkuva vahvistaminen on tuonut Valmet Automotivelle lisäksi useita kehitysprojekteja eri kumppaneiden kanssa.

Valmet Automotive on sähköautojen sarjatuotannon edelläkävijänä kerännyt maailmanlaajuisesti ainutlaatuista osaamista vuonna 2009 alkaneesta THINK Cityn sekä Garia-golfauton valmistuksesta. Pian alkavan hybridiloistoauto Fisker Karman tuotannon myötä sähköautojen valmistus nousee Uudenkaupungin tehtaalla teknisesti ja määrällisesti uudelle tasolle.

Tämän vuoden Geneven autonäyttelyssä Valmet Automotive esittelee osaamistaan avoautojen kattojärjestelmissä sekä sähköautoissa. Osastolla ovat esillä avoautot Renault Mégane Coupé Convertible E95 ja Mercedes E Class convertible A207 sekä THINK City -sähköauton nelipaikkainen versio ja Garia-golfauton liikennekäyttöön luokiteltu versio.

Lisätietoja:
Teija Åhlman, viestintäjohtaja, Valmet Automotive 
Puh.: +358 20 484 8060 
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotiven palveluksessa on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.