pikselikuva

04.03.2009

Valmet Automotive hakee kasvua uudella strategialla

Valmet Automotive hakee kasvua maailmanlaajuisilta markkinoilta laajentuneella palvelutarjonnalla sekä uusilla tuotteilla ja valmistusteknologioilla. Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen kertoi Valmet Automotiven uudesta strategiasta tiedotustilaisuudessa Geneven autonäyttelyssä 4. maaliskuuta.

”Me ennakoimme asiakkaiden tarpeiden muutokset ja arvioimme strategiaamme uudelleen jo ennen nykyisen talouskriisin alkamista”, Ilpo Korhonen sanoi. ”Haemme aktiivisesti uutta liiketoimintaa. Valmistuksen rinnalla tarjoamme asiakkaillemme tuotteen ja tuotantoprosessin suunnittelupalveluja. Näitä palveluja vahvistetaan edelleen. Viimeisen vuoden aikana olemme avanneet oman toimiston Frankfurtissa ja meillä on yhteyshenkilöt myös Saksan Stuttgartissa, Yhdysvalloissa sekä Japanissa ja Etelä-Koreassa.”

Noin 1,1 miljoonan korkealuokkaisen auton valmistus maailmanlaajuisille markkinoille luo hyvät edellytykset niin uusille valmistusprojekteille kuin tuotannon vaatimukset huomioon ottavien suunnittelupalvelujen toimittamiselle.

Korhosen mukaan tavoite on lähitulevaisuudessa nostaa suunnittelupalvelujen osuus yli viidennekseen yrityksen liikevaihdosta.

Kolme palvelukokonaisuutta:

Valmistus. Valmet Automotiven tuotannon laadun tunnustetaan kuuluvan maailman parhaisiin. Monitaitoinen henkilöstö ja joustava organisaatio mahdollistavat myös pienten sarjojen laadukkaan ja kustannustehokkaan valmistuksen.

Suunnittelupalvelut kattavat tuotesuunnittelun ja tuotantoprosessin suunnittelun. Valmet Automotiven erikoisalueita ovat erityisesti kevyet korirakenteet ja avoautoteknologiat. Yritys tunnetaan kyvystään käynnistää tuotanto ennätysajassa.

Kokonaisprojektit.  Valmet Automotive pystyy toimittamaan asiakkailleen kokonaisen autoprojektin. Suunnittelun ja valmistuksen lisäksi projekti voi sisältää myös vastuun osatoimittajista ja logistiikasta.

”Autoteollisuuden sopimusvalmistajien kilpailutilanne on muuttunut viime aikoina. Menestyjiltä vaaditaan kansainvälisyyttä ja ympäristötietoisuutta, tervettä taloutta, jatkuvaa korkeaa tuotantolaatua sekä suunnittelupalvelujen merkittävää osuutta liiketoiminnassa”, Ilpo Korhonen sanoi. ”Valmet Automotiven aikoo olla menestyjien joukossa.”

Korhosen mukaan uusi strategia on jo osoittanut toimivuutensa. Haastavasta taloustilanteesta huolimatta Valmet Automotive on lyhyessä ajassa saanut sopimukset uudesta hybridiautosta, uudesta sähköisestä golfautosta sekä suunnittelutilauksia.

Kaksi uutta ajoneuvoa tuotantoon 2009

Tänä vuonna Valmet Automotive aloittaa kahden uuden ajoneuvon valmistuksen. Yritys on amerikkalaisen Fisker Automotiven suunnittelu- ja valmistuskumppani. Neliovisen verkosta ladattavan Fisker Karma –hybridiauton valmistus alkaa Uudessakaupungissa tämän vuoden lopulla. Korhosen mukaan yhteistyö tuo molemmille merkittäviä hyötyjä.

”Fisker Automotive voi luottaa Valmet Automotiven valmistamien autojen korkeaan laatuun. Valmet Automotive taas pääsee eturivissä laajentamaan kokemustaan tulevaisuuden teknologioissa.”

Valmet Automotive on myös tanskalaisen Garia A/S:n suunnittelu ja valmistuskumppani. Garia golfauto on luksusluokan sähköauto, jonka korirakenne ja materiaalit edustavat autoteollisuuden uusia suuntauksia. Suunnitelma on valmistaa vuosittain muutamia tuhansia golfautoja Uudessakaupungissa. Tuotanto alkaa loppukesällä 2009 erillisellä tuotantolinjalla.

”Garia-yhteistyö kertoo Valmet Automotiven luovuudesta ja joustavuudesta. Me emme arkaile lähteä vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin uusilla tavoilla”, toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoi.

Uudistuneet Boxster ja Cayman tuotannossa

Uudistuneet Porsche Boxster ja Cayman -mallit tulivat tuotantoon Valmet Automotivessa viime syksynä. Onnistunutta tuotannon aloitusta edelsi tiivis tuotantoprosessin suunnittelujakso. Vuodesta 1997 lähtien Uudessakaupungissa on valmistunut yli 200 000 Boxster ja Cayman –urheiluautoa Porsche AG:lle.

_____________________________________
Valmet Automotive perustettiin vuonna 1968 Saab-Scanian ja Valmetin yhteisyrityksenä. Uudenkaupungin autotehtaalta on valmistunut noin 1,1 miljoonaa autoa, joista suurin osa kuuluu premium-luokkaan kuten Saab ja Porsche. Kolmannes valmistetuista autoista on ollut avoautoja. Suunnittelutoiminnot ovat keskittyneet tuotantoprosessiin ja avoautojen kehittämiseen. Yrityksen henkilöstömäärä on nykyisin lähes 800.