pikselikuva

05.11.2010

Valmet Automotive ostaa Karmannin kattoliiketoiminnan

Valmet Automotive ostaa Karmannin avoautojen kattoliiketoiminnan Saksassa ja Puolassa. Valmet Automotive ja Karmannin pesänhoitajat ovat allekirjoittaneet kattoliiketoiminnan kauppaa koskevan sopimuksen. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää tarvittavien viranomaislupien saamista. Valmet Automotivesta arvioidaan, että yrityskauppa saataisiin päätökseen ja samalla liiketoiminta siirtyisi sen omistukseen viimeistään tämän vuoden loppuun mennessä.

Yritysosto täydentää Valmet Automotiven palvelutarjontaa yrityksen strategian mukaisesti avoautojen suunnittelu- ja valmistuspalveluissa ja erityisesti komponenttiliiketoiminnassa. Kaupan toteutuessa kattoliiketoiminnasta tulee Valmet Automotiven neljäs liiketoimintalinja suunnittelun, valmistuksen ja liiketoiminnan kehittämispalvelujen rinnalle.

”Tämä yrityskauppa on tähän mennessä merkittävin askel strategiassamme laajentua kansainvälisesti ja kehittyä eturivin laajapohjaiseksi palvelujen toimittajaksi autoteollisuudelle. Avoauton kattojen suunnittelu ja valmistus Karmannilla edustaa alansa huippua, ja sen asiakkaita ovat mm. BMW/MINI, Daimler, Renault ja Bentley. Karmannin katto-osaaminen täydentää Valmet Automotiven avoauto-osaamista ja lisää myös merkittävästi kapasiteettiamme sekä suunnittelussa että komponenttivalmistuksessa”, Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan avoautojen valmistuksen arvioidaan Euroopassa saavuttavan taantumaa edeltävän noin puolen miljoonan auton tason 2012–2013 mennessä. Avoauton kattojärjestelmät vaativat erityisosaamista ja ne hankitaan usein erikoistuneilta toimittajilta.

Karmannin avoautojen kattoliiketoiminnassa Osnabrückissa Saksassa ja Zaryssa Puolassa työskentelee tällä hetkellä yli 700 henkilöä, jotka siirtyvät Valmet Automotiven palvelukseen. Ostettavan liiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan vuonna 2010 olevan noin 180 miljoonaa euroa. Karmann on yksi kolmesta johtavasta kattojärjestelmien toimittajasta noin 25 prosentin markkinaosuudella ja sillä on usealle vuodelle ulottuva tilauskanta.

Valmet Automotive toimittaa autoteollisuudelle suunnittelupalveluja, valmistuspalveluja ja liiketoiminnan kehittämispalveluja. Vuonna 2009 yrityksen liikevaihto oli 56 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on noin 800 työntekijää. Yrityksen päätoimipaikka on Suomessa Uudessakaupungissa ja sillä on toimistot Frankfurtissa Saksassa ja Göteborgissa Ruotsissa. Uusi toimisto avataan vielä tänä vuonna Yhdysvaltoihin.

Uudessakaupungissa valmistetaan tällä hetkellä Porsche Cayman -urheiluautoja, sähköisiä Garia-golfautoja ja THINK City -kaupunkiautoja. Fisker Karma -hybridiautojen sarjatuotanto alkaa suunnitelman mukaan vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä. Suunnitteluprojekteja on työn alla useille eri asiakkaille.

Lisätietoja lehdistölle antaa:

Ilpo Korhonen, toimitusjohtaja,Valmet Automotive, puh. 020 484 8000
Teija Åhlman, viestintäpäällikkö, Valmet Automotive, puh. 020 484 8060
Katso myös alta Metso Oyj:n lehdistötiedote sekä yritysten taustatiedot.

Tiedotustilaisuus 5.11. klo 13:00 Metson konsernihallinnossa, Fabianinkatu 9A, Helsinki.Tiedostoliitteet

  • VA_Karmann_FinnishIndustryInvestment_Pontos_FI_101105.pdf
  • Valmet Automotive_profile_FI_2010.pdf
  • Karmannin kattoliiketoiminta tausta 2010.pdf