pikselikuva

02.03.2012

Valmet Automotivella kaksoisstrategia sähköautojen tuotekehitykseen

Valmet Automotive soveltaa kaksoisstrategiaa sähköautojen tuotekehitykseen. Yritys vahvistaa komponenttien tuotekehitystä samalla kun se täydentää tarjontaansa sähköajoneuvojen kokoautoprojektien integraattorina.

Valmet Automotive on sähköajoneuvojen suunnittelun ja valmistuksen globaali edelläkävijä. Sähköajoneuvojen suunnittelupalvelua on vahvistettu ja kehitetty vastaamaan entistä paremmin asiakastarpeita sekä palvelutarjonnan kaksoisstrategiaa.

Komponenttien tuotekehityksessä painotetaan akkupakettien suunnittelua ja voimansiirron ratkaisuja. Tavoitteena on myös ohjelmistopuolen osaamiskeskuksen perustaminen. Toisaalta Valmet Automotive kehittää toimintaansa sähköajoneuvojen ratkaisuintegraattorina. Sähköajoneuvoissa standardointi on vielä alkuvaiheessa, ja integraattori, joka pystyy yhdistämään ratkaisuja toimiviksi sähköautokokonaisuuksiksi, on merkittävä kumppani kaikille autoteollisuuden asiakkaille.

“Vuosikymmenien ajan autoteollisuus on turvautunut erittäin pitkälle standardoituihin ratkaisuihin. Sähköajoneuvoissa tilanne muuttuu ratkaisevasti: esimerkiksi voimansiirto pitää suunnitella jokaiseen automalliin erikseen”, kertoo Valmet Automotiven sähköautosuunnittelun projektipäällikkö Markus Hirvonen.

Geneven autonäyttelyssä Valmet Automotiven sähköauto-osaamisesta kerrotaan ainutlaatuisella tavalla. Perinteisiä käsityksiä sähköajoneuvojen ulkomuodosta murtava esittelysovellus Dawn yhdistää Valmet Automotiven komponenttiosaamisen ja kokonaisuuksien integroinnin. Esiteltävinä komponentteina ovat akkupaketti, voimansiirto, ohjausyksikkö ja latausvaihtoehdot.

”Valmet Automotivella on maailmanluokan osaamista sähköajoneuvojen komponenttikehityksessä ja niiden integroinnissa. Kokemuksemme sähköautojen suunnittelussa, tuotantoon viemisessä ja valmistuksessa tarjoavat merkittäviä etuja asiakkaillemme”, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.
 
Lisätietoja:
Markus Hirvonen, projektipäällikkö, Valmet Automotive
puh. +358 20 484 8245
 
Valmet Automotive tuottaa autoteollisuuden suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. www.valmet-automotive.comTiedostoliitteet

  • Dawn.jpg