pikselikuva

05.01.2011

Autotehdas hakee alumiinihitsaajia

Valmet Automotive tarjoaa kevään kuluessa työtä kymmenille alumiinihitsaajille Uudessakaupungissa. Alan erikoisosaajia työllistää erityisesti Fisker Karma –hybridiauton valmistus. Neliovisen verkosta ladattavan luksushybridin sarjatuotanto käynnistyy tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

”Alumiinihitsaus vaatii tekijältään erityistä tarkkuutta ja mm. puhtausvaatimukset ovat muita hitsausmenetelmiä tiukemmat. Tämän vuoksi myös kokeneet hitsaajat tarvitsevat lisäopintoja alumiinin käsittelyssä”, sanoo tuotantojohtaja Robert Blumberg.
Pätevien alumiinihitsaajien ohella Valmet Automotive hakee alumiinihitsaajiksi koulutettavia.

Kevään aikana järjestetään useita rekrytointikoulutuksia, joihin hakeudutaan työhallinnon internet-sivujen kautta. Ensimmäinen koulutusjakso alkaa 7. helmikuuta. Koulutus kestää 8-16 viikkoa ja sitä järjestetään sekä Winnovan tiloissa Laitilassa että harjoittelujaksoina autotehtaalla. 

Uudenkaupungin tehtaalta on vielä lomautettuina noin 100 autonrakentajaa, joiden arvioidaan työllistyvän lähikuukausina.

Lisätietoja antaa tuotantojohtaja Robert Blumberg, puh. 020 484 9400.

_________________

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus- ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Yrityksen palveluksessa on noin 1600 työntekijää Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Valmet Automotivella on sopimukset verkosta ladattavan Fisker Karma –hybridiauton, kaupunkisähköauto THINK Cityn, Garia-golfauton ja Porsche Cayman –urheiluauton valmistuksesta Uudessakaupungissa, jossa henkilöstön määrä on noin 800.