pikselikuva

27.05.2016

GLC-projektin tehdaslaajennukset ovat valmistuneet Uudessakaupungissa

Valmet Automotiven valmistautuminen Mercedes-Benz GLC -katumaasturin tuotannon aloitukseen etenee suunnitelmien mukaisesti. Tehdasalueen lisärakennuksille on jo suoritettu käyttöönottotarkastus.

Uudenkaupungin autotehtaan alueelle on valmistunut kolme suurempaa rakennushanketta sekä useita pienempiä. Rakennustyöt käynnistettiin tammikuussa, ja ne ovat osa kokonaisprojektia, jolla Valmet Automotive valmistautuu GLC-mallin sarjatuotannon aloittamiseen vuoden 2017 alkupuolella.

Merkittävimmät tehdaslaajennukset ovat uusi 3000 m2 purkukatos tavaraliikenteen tarpeisiin sekä aiemman purkukatoksen muuttaminen 2000 m2 kokoiseksi tuotantotilaksi, josta tulee osa GLC-hitsaamoa. Lisäksi tehdasalueelle on valmistunut 4000 m2 suuruinen materiaalivarasto. Laajennusten myötä Valmet Automotiven tehdasalueella on katettua pinta-alaa lähes 13 hehtaaria.

Tehtaan laajennuksen ohella työt GLC-hitsaamon rakentamiseksi ovat edenneet nopeasti. Hitsaamoa varten on tehtaalle rakennettu yli kahden hehtaarin yhtenäinen ja avara tila väliseiniä purkamalla, varastohyllyjä poistamalla sekä siirtämällä toimistokylä. Parhaillaan hitsaamoalueella valmistaudutaan jo laiteasennusten aloittamiseen.

– GLC-tuotannon rakentaminen on merkittävästi A-sarjaa suurempi haaste. Tehtaan laajennusvaiheen valmistuminen osoittaa, että olemme aikataulussa, ja voimme edetä projektin kriittisimmässä osassa, GLC-hitsaamon rakentamisessa, suunnitelmien mukaan, kertoo Valmet Automotiven GLC-projektin johtaja Jyrki Nurmi.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011
sähköposti: mikael.maki(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

www.valmet-automotive.com ja www.facebook.com/ValmetAutomotive