pikselikuva

19.11.2012

Framecar kiihdyttää tuotekehityksen vauhtia

Valmet Automotive on toteuttanut osana Tekes-rahoitteista Eco Urban Living –hanketta testialustan sähköautojen komponenteille ja järjestelmille. Framecar-testialusta täydentää laboratoriotestejä, antaa käytännön kokemusta järjestelmien toiminnasta, ja tuo lisää nopeutta tuotekehitysprojekteihin.
Valmet Automotive on sähköautoteknologian edelläkävijöitä, ja toimiala on noussut yhdeksi yrityksen tuotekehitysosaston painopistealueista. Framecar on jatkumoa yhtiön sähköajoneuvoihin liittyvälle kehityskaarelle. Sen kehittelyssä on rakennettu suomalaista kumppaniverkostoa, ja se tuottaa aiempaa syvällisempää osaamista sähköauton komponenteista.
"Framecar on osa Valmet Automotiven komponenttikehitystyötä. Se toimii erinomaisesti laboratoriotestejä täydentävänä käyttötestien työkaluna. Kehityskohteina ovat olleet esimerkiksi akkujärjestelmä, hallintajärjestelmän integrointi sekä mekaaniset ratkaisut", kertoo Valmet Automotiven projektipäällikkö Markus Hirvonen.
Framecaria voidaan helposti modifioida asiakastarpeiden mukaan. Se toimii niin perustutkimusalustana kuin käytännön asiakastyössä tuotekehitysprojekteissa.
"Teemme Framecarin avulla integraatiotestausta, jolla varmistetaan komponenttien yhteensopivuus ja toiminta kokonaisuutena. Sen avulla voimme varmistaa, että ratkaisut ovat turvallisia ja suunniteltu kokonaisuus toimii spesifikaation mukaisesti", kertoo Hirvonen.
Framecarin kehitystyön tuloksena Valmet Automotive on tehnyt useita uuden teknologian patenttihakemuksia esimerkiksi sähköiseen voimansiirtoon ja akustoon liittyen.
"Framecar on osa Valmet Automotiven asiakkailleen tarjoamaa tuotekehityspalvelua. Framecar tarjoaa mahdollisuuden komponentti- ja järjestelmätestaukseen jo hyvin varhaisessa vaiheessa, jolloin tuotekehitysprosessi nopeutuu. Meillä on jo asiakkaita, jotka hyödyntävät Framecaria tuotekehitysprojekteissaan", toteaa Hirvonen.
 
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Markus Hirvonen
puh. 020 484 8245
 
Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.Tiedostoliitteet

  • Framecar.jpg