pikselikuva

01.03.2011

Valmet Automotive aloittaa Fisker Karman valmistuksen maaliskuussa 2011

Valmet Automotive aloittaa premiumhybridi Fisker Karman tuotannon Uudenkaupungin tehtaalla maaliskuussa 2011. Ensimmäiset autot toimitetaan maahantuojien ja jälleenmyyjien käyttöön, asiakastoimitukset Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin alkavat huhtikuun lopulla.

"Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että Valmet Automotive aloittaa Fisker Karman tuotannon. Me edustamme vahvaa brändiä ja tuotetta, joka perustuu innovatiivisiin teknologioihin. Siksi me hyväksymme vain sellaiset kumppanit, jotka voivat vakuuttaa meidät referensseillään, kokemuksellaan ja osaamisellaan. Valmet Automotiven kanssa yhteistyömme on toiminut loistavasti", kertoo Fisker Automotiven varatoimitusjohtaja Bernhard Koehler.

Tuotanto saadaan täyteen vauhtiin kesän jälkeen. Fisker Karmalla on tällä hetkellä yli 3000 ennakkotilaajaa, ja tavoitteena on toimittaa kaikille ennakkotilaajille auto mallivuoden 2011 aikana.

"Valmet Automotivelle Fisker Karma on erittäin mielenkiintoinen projekti. Kyseessä on innovatiivinen tuote, johon liittyvät haasteet olemme onnistuneesti ratkaisseet 40 vuoden kokemuksellamme vaativista autoprojekteista sekä kiinteällä yhteistyöllä Fisker Automotiven kanssa. Samalla Valmet Automotive on hankkinut merkittäviä uusia resursseja muun muassa osatoimittajayhteistyöhön ja logistiikkaan", kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valmet Automotive on sähköautojen sarjatuotannon kansainvälisiä edelläkävijöitä, ja yrityksen sähköautoihin liittyvä osaaminen ja tietotaito ovat maailman huipputasoa. Ensimmäiset sähköautot valmistuivat yrityksen Uudenkaupungin tehtaalla vuonna 2009.

Teknologisesti edistyksellinen Fisker Karma edustaa markkinoilla uutta autoluokkaa, urheilullista premiumluokan hybridiä. Auto on poikkeuksellisen runsaasti mielenkiintoa herättänyt lisä Valmet Automotiven tuotantoon.

Lisätietoja:
Teija Åhlman, viestintäjohtaja, Valmet Automotive
Puh.: 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotiven palveluksessa on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.