pikselikuva

10.04.2012

Uudenkaupungin tuotekehityskeskus 25-vuotias

Saab-Valmetin tuotekehityskeskus vihittiin käyttöönsä 25 vuotta sitten Uudessakaupungissa, kun autojen valmistukseen keskittynyt yritys alkoi laajentaa osaamistaan myös suunnittelussa. Strategiaansa viime vuosina uudistanut Valmet Automotive panostaa edelleen suunnitteluun vielä merkittävästi aiempaa monipuolisemmin.

Tuotekehityskeskus on viitoittanut Valmet Automotiven kehitystä. Sen ensimmäisten tuotekehityskohteiden joukossa oli menestykseen kohonnut Saab 900 Cabriolet -avoauto. Auton kaksi ensimmäistä sukupolvea kehitettiin ja valmistettiin Uudessakaupungissa. Samalla avoautoista tuli yrityksen ydinosaamista. Porschelle Valmet Automotiven avoautokokemus oli keskeinen tekijä, kun se päätti Boxsterin lisätuotannon sijoituspaikasta. Lähes joka kolmas Uudessakaupungissa valmistettu auto on avoauto.

Tuotantomallien lisäksi Valmet Automotiven suunnittelupalvelut on luonut lähes 20 avoautokonseptia. Niistä useat on esitelty Geneven autonäyttelyssä, mutta osa on toimitettu julkisuudelta salassa eri autonvalmistaja-asiakkaille.  Kun loppuvuonna 2010 Valmet Automotiveen liitettiin entisen Karmannin avoautojen kattoliiketoimintayksiköt, yrityksen avoauto-osaaminen ja resurssit kasvoivat huomattavasti. Valmet Automotive tarjoaa nykyisin avoautojen, niiden sisustuksen ja kattoratkaisujen suunnittelupalveluja.

Sähköautot ovat suunnittelupalvelujen uusin vahvuusalue. Painotus näkyy esimerkiksi Geneven autonäyttelyssä, jossa Valmet Automotive on viime vuosina esitellyt nimenomaan sähköautojen konsepteja, 2010 Evan ja 2012 Dawnin. Parhaillaan Uudenkaupungin tuotekehityskeskuksessa on käynnissä valtakunnalliseen EVE-ohjelmaan liittyviä sähköautosuunnittelun teknologiaprojekteja.

Yrityksen keskeistä palvelutarjontaa ovat myös tuotantotekninen suunnittelu ja projektijohtaminen. Suunnittelupalvelujen laajentaminen ja kehittäminen ovat keskeinen osa Valmet Automotiven kasvustrategiaa. Asiakkaalle voidaan toimittaa kokonaisautoprojekteja suunnittelusta valmistukseen.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman
Puh: 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.