pikselikuva

24.02.2010

Valmet Automotivelta Geneven autonäyttelyssä vihreä värisuora

Valmet Automotive esittelee 2. maaliskuuta alkavassa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä peräti neljä sähköistä ajoneuvoa. "Eva"-konseptiauton lisäksi esillä ovat yhteistyöstä nykyasiakkaiden kanssa kertovat tuotteet.

THINK City -kaupunkisähköautoa valmistetaan jo Uudessakaupungissa samoin kuin Garia-golfautoa. Golfautosta esitellään Garia LSV -konseptiauto (Low Speed Vehicle), joka soveltuu ajoon rajatulla kaupunkialueella esim. Yhdysvalloissa. Osastolla on myös Fisker Karma -hybridiauto, jonka valmistus alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Sähköisten ajoneuvojen kehittäminen ja valmistaminen on Valmet Automotivessa nopeasti kasvava liiketoiminta-alue korkean arvoluokan erikoisautojen ja avoautojen rinnalla.

Ensimmäinen kuva "Eva"-konseptiautosta

Sähköinen konseptiauto "Eva" paljastetaan Geneven autonäyttelyssä heti ensimmäisenä lehdistöpäivänä 2. maaliskuuta klo 9.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Ensimmäinen kuva autosta julkaistaan tänään.

"Eva" edustaa Valmet Automotiven laajentuvaa palvelutarjontaa autoteollisuudelle. Konseptiautoprojektin tavoite oli kehittää uusia ratkaisuja sähköautoon ja sen latausjärjestelmiin. Tuotannon aloittamisesta ei ole päätöksiä.

"Eva" on kaupunkikäyttöön ja myös perheautoksi soveltuva 2+2-paikkainen sähköauto, jonka ajomatka yhdellä latauksella on 160 km ja nopeus 120 km/h. Auton itsekantava alumiinirunko on tehty erityisesti sähköautolle sopivaksi. Modulaarinen profiilirakenne mahdollistaa alumiinirungon soveltamisen erityyppisiin autoihin ja koriversioihin. Suoravetosähkömoottorin käyttö yksinkertaistaa ajoneuvon mekaanista rakennetta ja parantaa auton taloudellisuutta.

Projektin pääyhteistyökumppani Fortum on kehittänyt UTU ELEC Oy:n kanssa latausaseman, joka aloittaa ja lopettaa sähköauton lataamisen matkapuhelimesta lähetetyillä tekstiviesteillä.

Nokian kanssa yhteistyössä autoon on kehitetty edistyksellinen käyttöliittymä, jossa matkapuhelimen palvelut saadaan käytettäväksi auton integroidun näytön kautta, ja NAVTEQ esittelee kehittämäänsä Green Routing -palvelua.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Teija Åhlman, Valmet Automotive, puh. 020 484 8060

"Eva"

 

 

 

(Lataa kuva, 1,79 MB)

 

 

Geneven autonäyttely: lehdistöpäivät 2.-3. maaliskuuta 2010, yleisöpäivät 4.3.-14.3.

Valmet Automotiven lehdistötilaisuus pidetään tiistaina 2. maaliskuuta klo 9.30–9.45, hallissa 1, osastolla 1245.