pikselikuva

30.03.2015

Valmet Automotive tukee nuorten työllistymistä

Valmet Automotive toteuttaa yhteiskuntavastuutaan muun muassa tukemalla monipuolisesti nuorten työllistymistä koulu- ja oppilaitosvierailujen, TET-harjoittelijoiden, koululaisten ja opiskelijoiden kesätöiden sekä nuorten rekrytointien kautta.

Uudenkaupungin autotehdas on Mercedes-Benzin A-sarjan valmistuksen käynnistyttyä kesällä 2013 rekrytoinut noin 800 uutta autonrakentajaa. Valtaosa hakijoista oli nuoria, ja rekrytointien myötä tuotantohenkilöstön keski-ikä onkin laskenut lähes 10 vuodella hieman alle 37:een vuoteen.

- Nuorten suuri määrä henkilöstössämme tarjoaa meille erinomaisen lähtökohdan pitkälle tulevaisuuteen. Nuoret täydentävät laajaa kokemusta, jota meillä on talossamme, kertoo Valmet Automotiven henkilöstöpäällikkö Jaana Hakamäki.

Ensi kesänä Uudenkaupungin autotehdas työllistää noin 60 nuorta koululaisten kesätyökampanjan ja kesätyöpaikkojen muodossa.

- Koululaisille tarjoamme tehtäviä, joiden kautta saa näkemystä työelämän vaatimuksista. Pidempiaikaisissa kesätöissä painotamme vastuunalaisia tehtäviä, joissa tehdään vastaavia töitä kuin mitä vakituinen henkilöstömme tekee, kertoo Hakamäki.

Valmet Automotive on erittäin suosittu oppilaitosten vierailukohde. Vuosittain autotehtaalla vierailee 20 - 30 teknisen ja kaupallisen alan opiskelijaryhmää sekä lähialueiden peruskoululaisryhmiä.

- Oppilaitosvierailut ovat meille merkittävä kanava esitellä niin autotehtaan toimintaa kuin sen tarjoamia mahdollisuuksia työllistymiseen nyt ja jatkossa, kertoo Hakamäki. 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011
mikael.maki(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

www.valmet-automotive.com                   www.facebook.com/valmetautomotive