pikselikuva

08.12.2009

Ensimmäiset sähköautot Uudestakaupungista

Garia-golfauton sarjatuotanto on alkanut

Valmet Automotive siirtyi sähköautojen aikaan, kun Garia-golfautojen sarjatuotanto käynnistyi Uudenkaupungin autotehtaalla tämän viikon alussa. Kokonaan uuden tuotteen valmistelu suunnittelusta tuotantoon kesti vain kymmenen kuukautta. Valmet Automotive teki sopimuksen luksusluokan golfautosta Garia A/S:n kanssa viime tammikuussa.

Valmet Automotive vastaa golfauton tuotekehityksestä, prosessisuunnittelusta, valmistuksesta, osatoimittajien valinnasta, laadunhallinnasta ja logistiikasta. Autotehtaan hitsaamossa ja kokoonpanossa golfautoa varten on rakennettu oma valmistusprosessi. Auton ylärunko esikäsitellään ja maalataan tehtaan maalaamossa. Suunniteltu valmistusmäärä on joitakin tuhansia autoja vuodessa. Golfauton työllistävä vaikutus on projektin vaiheesta ja tuotantomäärästä riippuen 50–150 henkilöä.

Osatoimittajia on yhteensä noin 70, joista suomalaisia on kolmisenkymmentä. Suomalaisten osatoimittajien osat muodostavat kolmanneksen osien kokonaisarvosta. Muista EU-maista on niin ikään noin 30 osatoimittajaa. Joitakin osia tulee myös Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta.

"Golfauton sarjatuotannon aloittaminen on Valmet Automotivelle tärkeä merkkipaalu, koska kysymyksessä on paitsi tehtaan ensimmäinen sähköajoneuvo myös laajentuneen palvelutarjontamme mukainen kokonaisprojekti suunnittelusta valmistukseen", toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo. "Yhteistyössä Garia A/S:n kanssa avaamme tietä sähköautojen käytölle paitsi golfkentillä myös arkipäivän kulkuneuvoina."

Korhosen mukaan projektin toteuttaminen vain kymmenessä kuukaudessa on osoitus onnistuneesta yhteistyöstä suunnittelun, hankinnan, osatoimittajien, valmistuksen ja asiakkaan edustajien kesken.

Garia A/S:n toimitusjohtaja Jacob Brunsborg sanoo olevansa ylpeä yhteistyöstä Valmet Automotiven kanssa. "Asetimme tavoitteeksemme luoda muotoilultaan ja laadultaan maailman parhaan golfauton. Yhteistyössä Valmet Automotiven kanssa olemme onnistuneet saamaan aikaan uuden laatutason golfautoille."

Lisätietoja ja kuvia täältä.