pikselikuva

09.07.2009

Laatupalkinto Miia Uusikartanolle

Sisäisen asiakkaan ensimmäinen laatupalkinto vuodelta 2009 on luovutettu materiaalinkäsittelijä Miia Uusikartanolle. Hän tehtävänsä autotehtaan logistiikkakeskuksessa on varmistaa myös poikkeavissa tilanteissa, ettei tuotantolinjoilla synny osapuutteita.

 

Jos jonkin osan saanti hitsaamon tai kokoonpanon tuotantoon uhkaa viivästyä, siitä tulee tieto Miialle. Hän selvittää asiaa ja huolehtii puuttuvat tai myöhässä olevat osat käyttöpaikalle mahdollisimman nopeasti. Miia on tärkeä lenkki ketjussa, joka varmistaa, että autonrakentajilla on käytettävissään oikeat osat oikeaan aikaan.

 

"Työni parhaita puolia ovat monipuolisuus ja yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa”, Miia sanoo.

 

Sisäinen asiakas sanoo perusteluissaan, että Miia hoitaa tehtävänsä erinomaisesti.
”Hän on huolellinen, auttaa muita ja työskentelee pirteällä ja positiivisella asenteella. Hän osaa käyttää erilaisia tietokoneohjelmia, osaa pyytää lisätyökaluja ja muutoksia ja hän tekee myös paljon jatkuvan parantamisen ehdotuksia.”

Valmet Automotive jakaa vuodessa kaksi laatupalkintoa sisäisten asiakkaiden ehdotuksesta. Palkinnon saajan päättää laaturyhmä. Lisäksi kerran vuodessa jaetaan yrityksen vuosilaatupalkinto, jonka saajan päättää yrityksen johtoryhmä.

kuva

Miia Uusikartanolle tunnustuksen toivat Risto Meriala, Risto Hukkanen ja Olli Kerajärvi.