pikselikuva

01.03.2013

Valmet Automotive esittelee innovatiivisen akustiikkakattojärjestelmän

Valmet Automotive esittelee Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa avoautojen kangaskattojärjestelmän, joka parantaa auton sisätilan ääniteristystä merkittävästi. Kattojärjestelmän akustisia ominaisuuksia on parannettu optimoimalla kattorakenteen sisältämää massaa suhteessa katon painoon. Tuloksena on avoauto, joka on sisätiloiltaan yhtä hiljainen kuin samanlainen kiinteäkattoinen auto.
 
Avoautomarkkinat suosivat tällä hetkellä kangaskattoja. Niistä tunnistaa avoauton helposti myös katon ollessa kiinni, ja niiden tekniikka ja materiaalit ovat kehittyneet viime vuosina huomattavasti. Kangaskattojen suurimpina haasteina ovat edelleen sisätilojen äänieristys sekä kattojärjestelmän paino.
 
"Hyvän äänieristyksen ja kattojärjestelmän keveyden vaatimukset ovat ristiriitaisia. Olemme kehittäneet tuotantovalmiin kattoratkaisun, joka täyttää molemmat vaatimukset. Ratkaisun avain on keventää kattoa vähentämättä sen sisältämää ääntä eristävää massaa. Katon jokaisen komponentin kohdalla on mietitty ja testattu mahdollisuuksia painon vähentämiseen. Katon kehitystyössä mottona oli "vähemmän ääntä, vähemmän painoa", kertoo Valmet Automotiven suunnittelupalveluiden johtaja Holger Schramm.
 
Valmet Automotive painottaa kattojärjestelmien tuotekehityksessä useita alueita. Äänieristyksen ja katon keveyden lisäksi kehityskohteina ovat muun muassa sisätilojen väljyys, tavaratilan koko sekä ratkaisut, joilla avoauton kokonaispainoa voidaan vähentää.
 
"Seuraavan sukupolven kattojärjestelmät ovat entistä kevyempiä. Uusi äänieristysratkaisumme osoittaa, kuinka Valmet Automotive on avoautojen kattojärjestelmissä kehityksen kärjessä", Schramm kertoo.
 
 
Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman
puh. 020 484 8060
 
Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.