pikselikuva

10.12.2009

THINK City -sähköauton sarjatuotanto alkanut

Valmet Automotivessa käynnistyi viikon sisällä jo toisen sähköisen ajoneuvon sarjatuotanto. Vain pari päivää Garia-golfauton tuotannon käynnistymisestä valmistuvat ensimmäiset THINK City -kaupunkisähköautot Uudenkaupungin tehtaalla.

Norjalainen THINK ja Valmet Automotive tekivät sopimuksen THINK City -sähköautojen valmistuksesta elokuun lopussa. Tuotantolaitteisto siirrettiin Norjasta Uuteenkaupunkiin ja tuotanto käynnistyi ennätysajassa, vain kolmessa kuukaudessa. Valmet Automotivessa on tarkoitus valmistaa ensi vuonna useita tuhansia THINK City -autoja, mikä työllistää yli sata ihmistä.

Investoinnit tuotannon käynnistämiseen ovat kolme miljoonaa euroa. Valmet Automotive osallistuu myös THINK Cityn jatkokehitykseen ja vastaa logistiikkatoiminnoista.

Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo, että THINK Cityn valmistuksen aloittaminen on merkittävä askel sekä Valmet Automotivelle että THINKille. Tarkoitus on lisätä yritysten strategista yhteistyötä myös tuotekehityksessä ja prosessien kehittämisessä.

THINKin toimitusjohtaja Richard Canny on tyytyväinen, että THINKin tuotanto on taas alkanut ja jo tilattujen 2300 auton toimitukset voidaan aloittaa jo ennen joulua. Tavoite on saada lisää tilauksia sekä Euroopasta että ympäri maailmaa.

VA-THINK9326m

VA-THINK9288m
(Kuva 9326 ladattavissa alla, 1,85 MB)            (Kuva 9288 ladattavissa alla, 2,05 MB)

Tekniset tiedot (pdf, 174 KB)Tiedostoliitteet

  • VA-THINK9326m.jpg
  • VA-THINK9288m.jpg