pikselikuva

16.06.2011

Valmet Automotive Tampereen Lasipäivillä 17.–20. kesäkuuta

Valmet Automotive esittelee sähköauto-osaamistaan Tampereen Lasipäivillä ensi viikonvaihteessa. Lasin hyödyntämistä käsittelevän kansainvälisen Glass Performance Days (GPD) -konferenssin teemana on aurinkoenergian hyödyntäminen ja energiatehokkuus. Konferenssin yhteydessä pidettävässä Solar Park -näyttelyssä on mukana sähköinen konseptiauto Eva ja kaksi Think City -autoa. Maanantaina Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Aimo Åhlman kertoo konferenssissa, mitä vaatimuksia ja mahdollisuuksia sähköautot tuovat lasialalle.

GPD-konferenssi on alan johtava kansainvälisen tapahtuma. Konferenssiin ja oheistapahtumiin osallistuu noin 50 yritystä ja yli 1000 alan asiantuntijaa.

Lasipäivillä jaettava lehdistötiedote:

Konseptiauto Eva Energiatehokkuus- ja aurinkoenergiapuistossa

Valmet Automotive esittelee Energiatehokkuus- ja aurinkoenergiapuistossa Tampereella 17.–18. kesäkuuta sähköisen konseptiauto Evan. Eva on  2 + 2 -paikkainen sähköauto, jonka ajomatka yhdellä latauksella on 160 km ja nopeus 120 km/h. Auton suunnittelun lähtökohta oli luoda erityisesti Amerikan ja Euroopan markkinoille suunnattu kaupunkiauto, joka soveltuu myös perheille.

Konseptiauto on yksittäiskappale, jonka luomisella Valmet Automotive haluaa kehittää sähköauto-osaamistaan. Konseptiautoprojektissa on ollut mukana toistakymmentä suomalaista yhteistyökumppania yrityksistä korkeakouluihin.

”Loimme konseptiauton puhtaalta pöydältä. Tavoitteemme oli kehittää korirakenteeseen, voimansiirtoon, ohjausjärjestelmiin ja sähköauton lataukseen uusia ratkaisuja”, sanoo tuotekehitysjohtaja Aimo Åhlman Valmet Automotivesta. Autoon kehitetyt ratkaisut ovat osa Valmet Automotiven palvelutarjontaa autoteollisuudelle.

Konseptiauto Evan itsekantava alumiinirunko on tehty erityisesti sähköautolle sopivaksi. Modulaarinen profiilirakenne mahdollistaa alumiinirungon soveltamisen erityyppisiin autoihin ja koriversioihin. Suoravetosähkömoottorin käyttö yksinkertaistaa ajoneuvon mekaanista rakennetta ja parantaa auton taloudellisuutta. Kuljettajan käyttöliittymässä on huomioitu erityisesti sähköautoihin soveltuvat tulevaisuuden kommunikaatiotarpeet ja ohjausjärjestelmät. Voimansiirron ja ohjausjärjestelmän yhteensovittaminen on tehty yhdessä yliopistojen kanssa.

Isot ikkunat, kevyet rakenteet

Evan muotoilussa on kiinnitetty erityisesti huomiota kaupunkiliikenteen tuomiin vaatimuksiin. Esimerkiksi suuret ikkunapinnat varmistavat, että kuljettaja pystyy mahdollisimman hyvin seuraamaan liikennettä.

Sähköautoissa painavat akut tuovat vaatimuksen vähentää painoa auton muista rakenteista. ”Nykyistä kevyempien lasien kehittäminen on haaste alan teollisuudelle. Tavoite on hyödyntää sähköauton lasipintoja entistä enemmän myös auton energiataloudessa”, Åhlman sanoo.

Esimerkiksi Valmet Automotiven valmistamassa Fisker Karma -hybridisähköautossa auton lasikatto on aurinkopaneeli, joka tuottaa energiaa sisätilojen jäähdytykseen pysäköinnin aikana. Muita sovelluksia ovat mm. lämpöä eristävät tai johtavat lasit.

Sähköautojen edelläkävijä

 

Valmet Automotive on muutaman vuoden sisällä tullut sähköisten ajoneuvojen edelläkävijäksi. Fisker Karma -hybridisähköauton tuotanto alkoi maaliskuussa ja esittelyautoja on toimitettu asiakkaalle. Valmet Automotivella on sopimukset myös sähköisen golfauto Garian, sen katuliikenneversion,  ja kaupunkisähköauto THINK Cityn valmistuksesta. Myös THINK City esittäytyy Tampereen Energiatehokkuus- ja aurinkoenergiapuistossa.

Sähköisten ajoneuvojen valmistuksessa haasteita ovat kevyiden rakenteiden ja uusien materiaalien käyttö sekä vahvavirran turvallisuusvaatimukset.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman, puh. 020 484 8060.

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovet korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.