pikselikuva

28.06.2017

Valmet Automotiven työmatkapilotti välille Turku-Uusikaupunki

Valmet Automotive, Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne (Föli) ja Varsinais-Suomen ELY-keskus järjestävät yhteistyössä työmatkaliikenteen vuoroja Turusta Uuteenkaupunkiin. Vuorot on sovitettu Valmet Automotiven työvuorojen mukaisesti, ja linja-autot pysähtyvät autotehtaan portilla. Täysimittainen liikennöinti käynnistyy 2.7.2017.

Valmet Automotive rekrytoi Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotantoon lähes 2000 henkilöä. Useita satoja uusia autonrakentajia tulee Turusta tai sen lähialueilta.

Työmatkapilotilla tuetaan Valmet Automotiven työvoiman liikkuvuutta aikatauluilla, jotka on räätälöity vuorotyön mukaisesti sekä normaalia edullisemmilla matkalipuilla, joiden ostamiseen tarvitaan Tuup-mobiilisovellus. Sovelluksen avulla työmatkoja voi yhdistellä esimerkiksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen tarjoaman paikallisliikenteen kanssa.

– Työmatkapilotin etuja ovat nopeus, edullisuus ja turvallisuus. Bussit kulkevat Turun linja-autoasemalta Uudenkaupungin linja-autoasemalle, ja autotehtaalla pysäkki on aivan portin vieressä. Lisäksi aikataulut on sovitettu työvuorojen mukaan, kertoo Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

Joukkoliikennekokeilu kestää maksimissaan kaksi vuotta. Tavoitteena on järjestää kokeilun jälkeen työmatkaliikenteen joukkoliikenneyhteys markkinaehtoisesti. Lisätietoa reitistä, välipysäkeistä ja aikatauluista löytyy TLO:n sivuilta: www.tlo.fi.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011
mikael.maki(at)valmet-automotive.com

Liikennejohtaja Hannu Lehmus
puh. 0400 522 222
hannu.lehmus(at)tlo.fi

Toimitusjohtaja Pekka Möttö
Puh. 044 974 2477
pekka.motto(at)tuup.fi

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on 3500 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.