pikselikuva

23.06.2011

Asiakkaan konkurssi päättää THINK Cityn valmistuksen Suomessa

Valmet Automotiven asiakas Think Global AS on jättänyt konkurssihakemuksen Norjassa.Tämä merkitsee sitä, ettei THINK City -tuotanto enää jatku vuonna 2009 tehdyn sopimuksen perusteella Valmet Automotivessa. Tuotanto on ollut keskeytettynä helmikuusta alkaen ja tavoite oli käynnistää se uudelleen elokuussa 2011.

THINK-tuotannosta on lomautettuina 55 henkilöä. Kaiken kaikkiaan Valmet Automotiven yli 800 työntekijästä Uudessakaupungissa on lomautettuina nyt noin 170 henkilöä. Heidän arvioidaan työllistyvän loppuvuoden aikana tehtaan muilla tuotelinjoilla. Valmet Automotive valmistaa Uudessakaupungissa Fisker Karma ‑hybridiautoja, Garia-golfautoja ja katuversioita sekä Porsche Caymanin koreja.

THINK Global AS:n konkurssi vaikuttaa vähäisessä määrin Valmet Automotiven liikevaihtoon tänä vuonna. Muut vaikutukset selviävät konkurssimenettelyn aikana.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman, puh. 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-  ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovet korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.