pikselikuva

14.07.2011

Avoautojen osaaja jo 25 vuotta

Vuoden 1986 kesällä, 25 vuotta sitten, Saab toi markkinoille avoautoversion suositusta 900-mallisarjastaan. Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetusta avoautosta muodostui menestystarina, jonka myötä Valmet Automotivesta on kehittynyt yksi Euroopan kokeneimmista avoauton valmistajista, ja avoautoihin liittyvästä liiketoiminnasta yksi yrityksen merkittävimmistä toimialoista.

Tyylikäs ja ratkaisuiltaan edistyksellinen Saab 900 Cabriolet nousi odottamattomaan suosioon varsinkin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Kaikkiaan Saabin avoautomalleja valmistettiin Uudessakaupungissa 198 032 kappaletta vuosina 1986–2003.

Uudessakaupungissa tehtiin Saab 900 Cabrioletille seuraajia. Saabin 9-3 -avoautoversiota valmistettiin vuosina 1999–2003, ja vuonna 1997 alkoi Porschen Boxster-avoauton kokoonpano. Alkuperäinen tavoite oli valmistaa vuosittain 5000 Porschea, mutta suuren kysynnän vuoksi valmistusmääriä nostettiin. Boxstereita kokoonpantiin Suomessa vuoteen 2010 saakka kaikkiaan 168 477 kappaletta.

Valmet Automotive on valmistanut vuodesta 1969 alkaen noin 1,1 miljoonaa autoa, joista lähes joka kolmas on avoauto. Valmet Automotive onkin yksi Euroopan kokeneimmista avoauton valmistajista. Yhtiö pystyy tarjoamaan autoteollisuusasiakkaalle räätälöidyn ratkaisun avoauton ja kattojärjestelmien suunnittelusta niiden valmistukseen.

Valmet Automotive on täydentänyt avoautoihin liittyvää tarjontaansa hankkimalla omistukseensa vuoden 2010 lopulla kaksi avoautojen kattojärjestelmiä suunnittelevaa ja valmistavaa tuotantolaitosta Saksasta ja Puolasta. Valmet Automotive on kattojärjestelmissä maailman kolmen suurimman toimijan joukossa, ja sillä on noin 25 prosentin markkinaosuus alan globaaleista markkinoista.

____________________________________
Kuvat valmistetuista autoista löytyvät kohdasta Yritys > Historia > Valmistetut autot

Lisätietoja:
Teija Åhlman, viestintäjohtaja, Valmet Automotive
Puh. 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet  Automotiven palveluksessa on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.