pikselikuva

13.11.2014

Valmet Automotive: 45 vuotta suomalaista autonrakennusta

Päivälleen 45 vuotta sitten Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla valmistui ensimmäinen asiakkaalle luovutettu auto. Tuosta hetkestä lähtien suomalainen autonrakennustaito on noussut alansa huipulle. Kaikkiaan Uudestakaupungista on toimitettu maailmalle jo yli 1,1 miljoonaa autoa.

Uudenkaupungin autotehtaan menestys perustuu osaamiseen ja erikoistumiseen. Jo varhain tehdas keskittyi erikoistuotteisiin, korkean arvoluokan ajoneuvoihin. Tyypillisiä Suomessa valmistettuja autoja ovat urheiluautot, avoautot sekä sähköiset ajoneuvot. Joka kolmas Uudessakaupungissa valmistunut auto on avoauto, ja 2010-luvun vaihteessa Valmet Automotive oli sähköautojen sarjavalmistuksen pioneerien joukossa.

Historiansa aikana Valmet Automotive on myös laajentanut tarjontaansa. Sopimusvalmistajasta on tullut maailman autoteollisuudessa tunnettu ja arvostettu monipuolinen ja kokenut palveluntarjoaja. Yritys on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin avoautojen kattojärjestelmien toimittaja. Lisäksi tarjoamme monipuolisesti suunnittelu- ja liiketoimintapalveluja niin autoteollisuudelle kuin muillekin teollisuuden aloille.

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistuksen myötä henkilöstömäärä Uudessakaupungissa on kasvanut tasaisesti kesästä 2013 alkaen. Tehtaalla työskentelee tällä hetkellä lähes 1500 henkilöä.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011
mikael.maki(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa.
www.valmet-automotive.com