pikselikuva

25.02.2009

Laatupalkinto Kaisa Helanderille

Toinen sisäisen asiakkaan laatupalkinto vuodelta 2008 on luovutettu sihteeri Kaisa Helanderille. Hän vastaa liikematkajärjestelyistä, projekti- ja esitysmateriaaleista sekä käännöksistä. Lähes neljänkymmenen vuoden uransa aikana hän on nähnyt toimistotyön huiman kehityksen ja pitänyt osaamisensa huipputasolla toimistotekniikan kehittyessä.

Palkinnon ehdottajat kiittävät Kaisaa erinomaisesta asiakaspalvelusta. Markkinoinnin, myynnin ja tuotekehityksen tärkeät dokumentit syntyvät erinomaisella suomen, saksan tai englannin kielellä. Matkajärjestelyissä hän näkee vaivaa toimivan ja edullisen ratkaisun löytämiseksi. Hänen vankka kokemuksensa luo rauhoittavaa ilmapiiriä.

"Minulle on tärkeää, että kokemukseni näkyy myös työssäni, haluan pitää tavoitteeni korkealla. Työhöni tyytyväiset työtoverit antavat minulle voimaa jaksaa kiireessäkin", Kaisa toteaa.

Valmet Automotive jakaa vuodessa kaksi laatupalkintoa sisäisten asiakkaiden ehdotuksesta. Palkinnon saajan päättää laaturyhmä. Lisäksi kerran vuodessa jaetaan vuosilaatupalkinto, jonka saajan päättää yrityksen johtoryhmä.

kuva
 Kaisa Helander vastaanotti sisäisen asiakkaan laatupalkinnon. Luovuttajina Olli Kerajärvi (vas.), Risto Hukkanen ja Risto Meriala.