pikselikuva

05.03.2012

Valmet Automotive ja Marussia Motors ryhtyvät yhteistyöhön

Valmet Automotive ja venäläinen Marussia Motors ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyöstä Marussia B2 ‑urheiluauton suunnittelussa ja valmistuksessa. Valmet Automotive alkaa valmistaa B2-urheiluautoa Uudenkaupungin tehtaallaan.

Valmet Automotive on Marussia Motorsin strateginen kumppani, ja vastaa yhteistyössä projektinhallinnasta sekä laajasti suunnittelu- ja valmistuspalveluista. B2-urheiluauto tullaan valmistamaan Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla.

Yhteistyö käynnistyy tuotekehityksen kautta. Tänä vuonna Valmet Automotive ja Marussia Motors suunnittelevat tuotetta ja kehittävät tuotantoprosesseja Marussia B2 -urheiluauton valmistuksen käynnistämiseksi Suomessa. Tuotekehitys- ja tuotannon valmisteluvaiheessa Marussia B2 -projekti työllistää Valmet Automotiven suunnittelupalvelujen henkilöstöä.

Yhteistyön etenemisestä riippuen ensimmäiset Marussia B2 -urheiluautot valmistuvat vuoden 2012 lopussa tai vuonna 2013. Auton tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalle perustetaan oma kokoonpanolinja. Vuosittainen tuotantotavoite on useita satoja autoja.

Marussia B2 edustaa urheiluautojen terävintä kärkeä. Autoon on tuotu teknologiaa ja ratkaisuja, jotka perustuvat automerkin keräämiin kokemuksiin Formula ykkösissä. Dramaattisen muotoilun luoma aggressiivinen vaikutelma vastaa täydellisesti kevyen mutta jäykän rakenteen ja voimakkaan moottorin antamaa ajotunnetta. B2 on auto, joka erottuu joukosta.

"Olemme erittäin tyytyväisiä sopimukseemme Marussian kanssa. B2 sopii erinomaisesti Valmet Automotiven strategiaan ja imagoon, sillä korkean arvoluokan autojen suunnittelu ja valmistus ovat erikoisosaamistamme", toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

"Tilauskantamme on vahva ja uskomme vakaasti B2-mallin menestykseen. Valmet Automotiven valitsimme suunnittelu- ja valmistuskumppaniksemme heidän kokemuksensa ja osaamisensa johdosta. Meille tärkeää on myös yrityksen sijainti lähellä meitä sekä hyvät logistiset yhteydet meidän kannaltamme tärkeille markkinoille", kertoo Marussia Motorsin toimitusjohtaja Nikolai Fomenko.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman
Puh. +358 20 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Projektimyyntijohtaja Matti Räsänen
Puh. +358 20 484 8051
Sähköposti: matti.rasanen@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotiven palveluksessa on 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.