pikselikuva

03.04.2012

Tampereen Kaupunkiliikenne valitsi Solaris-hybridibussit

Tampereen Kaupunkiliikenne, TKL, on ostanut kaksi Solaris-hybridilinja-autoa. Kyseessä ovat TKL:n ensimmäiset hybridilinja-autot, samalla kauppa on Solariksen ensimmäinen Suomessa.

TKL valitsi ensimmäiset hybridilinja-autonsa kilpailutuksen perusteella. Hankintasopimus allekirjoitettiin Solariksen tehtaalla 29.3.2012. Urbino Hybrid linja-autot toimitetaan vuoden 2012 loppupuolella.

”Päädyimme kilpailutuksessa Solarikseen. Meille ratkaisevia tekijöitä olivat Solariksen asiakaslähtöisyys, kilpailukykyinen hinta, mielekkäästi hinnoiteltu huoltosopimus sekä huoltopisteen hyvä sijainti. Kaikki nämä puolsivat Solaris Urbino Hybrid -linja-autojen hankintaa. Painoarvoa oli myös tunnetuilla ja hyvälaatuisilla alustakomponenteilla”, kertoo TKL:n kalustopäällikkö Kalle Keinonen.

Solariksen linja-autot esiteltiin Suomessa lehdistölle ja liikennöitsijöille ensi kertaa helmikuun puolivälissä. Tapahtuman järjesti Valmet Automotive, joka toimii Solariksen markkinointitukena Suomessa.

Solaris herätti jo ennakkoon runsaasti mielenkiintoa, ja useat liikennöitsijät pitävät Solariksen tuloa Suomen markkinoille erittäin tervetulleena. Solaris on luotettava ja joustava yhteistyökumppani, ja toimii asiakaslähtöisesti kasvattaen tuotevalikoimaansa asiakaskunnan tarpeiden mukaisesti. Uskon, että Solaris tulee saavuttamaan vahvan jalansijan Suomessa, kuten muissakin Pohjoismaissa”, kertoo Valmet Automotiven myyntijohtaja Hans Svensson.

”On hienoa, että saamme perinteisesti Suomen markkinoita hallinneiden merkkien oheen myös uusia ja meille Tampereen mittoihin sopivia linja-autoja. Valmet Automotiven apu hankintaprosessissa on ollut erittäin tärkeä ja olemme Valmet Automotiven toimintaan erittäin tyytyväisiä”, kiittelee Keinonen.

Markkinointituen lisäksi Valmet Automotive käy keskusteluja Solariksen kanssa tuotekehitysyhteistyöstä. Solaris on hybridilinja-autojen edelläkävijä, ensimmäiset mallit se toi sarjatuotantoon jo 2006. Valmet Automotivella on puolestaan sähkö- ja hybridiautoihin liittyvää maailmanluokan suunnitteluosaamista.

Lisätietoja:
Myyntijohtaja Hans Svensson
puh. 0400 355 378
sähköposti: hans.svensson@valmet-automotive.com

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen
puh. 050 376 9213
sähköposti: kalle.keinonen@tampere.fi

Kuvia Solaris-busseista:
http://www.solarisbus.pl/en/

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.