pikselikuva

14.12.2011

Valmet Automotive mukana Eco Urban Living -hankkeessa

Johtavana autoteollisuuden palveluntarjoajana ja sähköautoilun edelläkävijänä Valmet Automotive osallistuu aktiivisesti hankkeisiin, joissa tutkitaan, testataan ja kehitetään uusia ajoneuvo- ja infrastruktuuriratkaisuja.

Valmet Automotive on mukana Eco Urban Living (Kestävää kaupunkielämää) –hankkeessa, joka on kehitysalusta uusille teknologioille kaupunkikehityksessä ja sähköisessä liikenteessä. Tavoitteena on tutkia ja testata täyssähköautojen ominaisuuksia ja komponenttien taloudellista soveltuvuutta. Hanke mahdollistaa kaikentyyppisten laite- ja palvelukokonaisuuksien kehittämisen ja hyödyntämisen osana konseptia.

EUL-hanke edistää sähköajoneuvoihin liittyvien uusien teknologioiden ja palveluiden kehittämistä sekä kansainvälistä verkottumista. Tuloksia voidaan kaupallistaa ja hyödyntää nopeasti niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. EUL-hankkeella on alueellinen, tutkimuksellinen ja kaupallinen ulottuvuus. Hankkeen osa-alueita ovat:

- sähköautoteknologia
- asiakasvuoropuhelu
- markkinalähtöinen ekosysteemi
- maailmanlaajusten vähäpäästöisten kaupunkien yhteenliittymä.

Taustalla on yrityksiä kuten Valmet Automotive ja Synocus, tutkimuslaitoksia kuten Aalto yliopisto, Hanken, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja VTT sekä Espoon kaupunki.Tiedostoliitteet

  • eul_walcc_newsletter_dec2011_fi.pdf