pikselikuva

04.03.2016

Valmet Automotive hankkii yli 250 robottia GLC-mallin tuotantoon

Valmet Automotive on tehnyt sopimuksen teknologiayhtiö ABB:n kanssa yli 250 teollisuusrobotin toimituksesta Mercedes-Benzin GLC-mallin hitsaamoa varten. GLC-katumaasturin valmistus alkaa Suomessa alkuvuonna 2017.

Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin robottikauppa. Robotit toimitetaan Valmet Automotivelle tämän vuoden aikana, ja Uudenkaupungin autotehtaan robottien määrä nousee jo yli 500 yksikköön. Sopimuksen myötä Valmet Automotive vahvistaa asemaansa automaation edelläkävijänä sekä teollisuusrobottien johtavana käyttäjänä Suomessa.

ABB toimitti nykyiseen A-sarjan hitsaamoon noin 200 robottia. GLC-mallin hitsaamon suurempaa robottimäärää selittävät erot autojen rakenteissa ja valmistusmenetelmissä sekä pyrkimys yhä tehokkaampaan tuotantoon. Uuden hitsaamon automaatioaste on yli 90 prosenttia.

- Aikataulu on haasteellinen, sillä GLC-mallin sarjatuotanto alkaa Uudessakaupungissa alkuvuonna 2017. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena ja A-sarjan hitsaamon myötä olemme saaneet erinomaista oppia suuren ja pitkälle automatisoidun tuotantolinjan suunnittelusta ja rakentamisesta, joten nyt meillä on osaamista toteuttaa aiempaa suurempi ja vaativampi hitsaamo entistä nopeammin, toteaa Valmet Automotiven GLC-projektin johtaja Jyrki Nurmi.

- Valmet Automotive on erinomainen esimerkki yrityksestä, jossa korkea teknologia- ja suunnitteluosaaminen sekä moderni teollisuusrobotiikka takaavat globaalin kilpailukyvyn. Olemme erittäin tyytyväisiä Valmet Automotiven luottamuksesta tuotteisiimme, kertoo ABB:n robottiliiketoiminnan johtaja Janne Leinonen.

Uuden hitsaamon keskeisiä kehityskohteita ovat käytettävyys, ohjelmoinnin nopeus, vähäinen varaosatarve, toimintojen joustavuus sekä korkea tuottavuus lyhyillä läpimenoajoilla.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011
sähköposti: mikael.maki@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

Valmet Automotive:
www.valmet-automotive.com ja www.facebook.com/ValmetAutomotive