pikselikuva

18.08.2016

Valmet Automotive ja Avant Tecno kehittävät täyssähköistä pyöräkuormaajaa

Valmet Automotive ja ylöjärveläinen Avant Tecno Oy kehittävät yhdessä edistyksellistä litium-akkujärjestelmää Avant Tecnon täyssähköiseen pyöräkuormaajaan.

Avant Tecno on julkistanut täyssähköisen lyijyakkuja käyttävän Avant e5 - pyöräkuormaajan alkuvuonna 2016. Positiivisen vastaanoton saaneesta kuormaajasta kehitetään nyt Valmet Automotiven ja Avant Tecnon yhteistyöllä litium-akulla varustettua versiota, joka tarjoaa aiempaa pidemmän toiminta-ajan sekä suuremman hyötykuorman.

Litium-akku tarjoaa merkittävästi lyijyakkua parempaa suorituskykyä. Kevyessä käytössä litium-akun suorituskyky on 30 prosenttia lyijyakkua parempi, raskaalla kuormituksella toiminta-aika on jopa kolme kertaa lyijyakkua pitempi. Litium-akun voi ladata jopa puolessa tunnissa, ja 30 prosenttia lyijyakkua kevyempänä se parantaa selkeästi kuormaajan hyötykuormaa.

Akun kehitystyössä Valmet Automotive hyödyntää monipuolista kokemustaan autoteollisuuden ja työkoneiden akkujärjestelmien suunnittelu- ja valmistusprojekteista. Avant Tecnolla on korkealuokkaista osaamista pyöräkuormaajien suunnittelusta ja valmistuksesta, ja yritysten yhteistyön tavoitteena on kokoluokkansa edistynein täyssähköinen pyöräkuormaaja. 

Lisätietoja:

Projektimyyntipäällikkö Jyri Kylä-Kaila, Valmet Automotive
puh. 020 484 8275
sähköposti: jyri.kyla-kaila@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.
www.valmet-automotive.com ja www.facebook.com/ValmetAutomotive

Toimitusjohtaja Risto Käkelä, Avant Tecno Oy
puh. 0500 636 375
sähköposti: risto.kakela@avanttecno.com

Avant Tecno Oy on maailman johtava korkealuokkaisten pienkuormaajien ja niiden työlaitteiden ja lisävarusteiden valmistaja. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1991 ja on vuosien saatossa muodostunut käsitteeksi pienkuormaajien alalla monien innovatiivisten ratkaisujen ansiosta. Avantin tehdas sijaitsee Ylöjärvellä Tampereen kupeessa. Lisäksi Avantilla on omat myyntiyhtiöt Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa sekä maahantuojia yli 40 maassa eri puolilla maailmaa. www.avanttecno.com