pikselikuva

13.02.2012

Valmet Automotive ja Solaris S.A. yhteistyöhön Suomessa

Autoteollisuuden palveluntarjoaja Valmet Automotive sekä linja-autovalmistaja Solaris Bus & Coach S.A. ovat solmineet yhteistyösopimuksen toiminnasta Suomessa. Sopimuksen perusteella Valmet Automotive konsultoi ja tukee Solariksen tuloa Suomen markkina-alueelle. Samalla haetaan yhteistyömahdollisuuksia tuotekehityspuolella.

Valmet Automotive vahvistaa liiketoimintapalveluitaan yhteistyösopimuksella puolalaisen linja-autovalmistaja Solaris Bus & Coachin kanssa. Sopimus on voimassa toistaiseksi, ja sen myötä Valmet Automotive toimii monipuolisesti Solariksen kumppanina Suomessa. Solaris toimii itse linja-autojensa maahantuojana. Merkkihuollosta vastaa vantaalainen Pehycon.

Valmet Automotive pyrkii kasvattamaan liiketoimintapalvelutarjontaansa voimakkaasti lähivuosina. Sopimus laajentaa liiketoimintapalveluiden toimialaa linja-autoihin, ja samalla Valmet Automotive voi hyödyntää vahvaa markkinointikonsultoinnin osaamistaan.

”Solariksen tuloa Suomen linja-automarkkinoille on ammattipiireissä jo ehditty odottaa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme tukea uutta asiakastamme heidän pyrkimyksissään Suomessa aivan alusta alkaen. Solaris tuo markkinoillemme runsaasti mielenkiintoisia, uudenaikaisia ja kilpailukykyisiä vaihtoehtoja”, kertoo Valmet Automotiven liiketoimintapalveluiden myynti- ja markkinointijohtaja Hans Svensson.

Solaris on perustettu vuonna 2001, ja sen liikevaihto on lähes 300 miljoonaa euroa. Yritys tunnetaan laajasta ja edistyksellisestä tuotemallistosta, joka sisältää hybridi-, kaasu- ja diesellinja-autoja, johdinbusseja ja raitiovaunuja. Yhtiön ensimmäinen täysin sähköllä kulkeva linja-auto on jo testiajoissa. Solariksen päämarkkina-alueita ovat kotimarkkinat Puolassa sekä Saksa, Italia, muu Keski-Eurooppa sekä Pohjoismaat.

”Solaris hakee vahvaa asemaa Pohjoismaista, joten tulo Suomen markkinoille on strateginen ratkaisu. Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet Suomesta Valmet Automotiven kaltaisen tunnetun ja osaavan yhteistyökumppanin”, kertoo Malgorzata Olszewska, Solariksen globaalista myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja.

Lisätietoja:
Hans Svensson, myynti- ja markkinointijohtaja, Valmet Automotive
Puh. 0400 355 378 
Sähköposti: hans.svensson@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotiven palveluksessa on 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.