pikselikuva

02.05.2011

Porschen suomalainen menestystarina: 227 890 Boxsteria ja Caymania

Viimeinen Porsche Cayman on valmistunut Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa. Kyseessä on musta Porsche Cayman R, joka toimitetaan englantilaiselle asiakkaalle. Cayman R on sporttiversio, jonka 3,4 litran moottori tuottaa 330 hevosvoimaa. Mallin urheilullisuutta korostavat lisäksi muun muassa madallettu alusta, koristeteipit sivuissa ja aitonahkainen musta penkkiverhoilu.

Lähes neljäntoista vuoden menestystarina on tuottanut yhteensä 227 890 Suomessa valmistettua Porsche-urheiluautoa, joista Boxstereita on 168 477 ja Caymaneja 59 413.

Valmet Automotive toimittaa Porschelle edelleen esikäsiteltyjä Caymanin koreja ja Boxsterin sivuja. Sopimus Porschen kanssa jatkuu tämän vuoden loppuun.

Porschen ja Valmet Automotiven yhteistyö alkoi vuonna 1997, kun Porsche tarvitsi nopeasti luotettavan ja tiukat laatuvaatimukset täyttävän valmistuskumppanin uuden Porsche Boxsterin suuren kysynnän tyydyttämiseksi. Ensimmäinen Porsche Boxster valmistui Uudessakaupungissa 3. syyskuuta 1997. Tuotannon valmistelut onnistuivat ennätysajassa, ja auto täytti korkeat laatuvaatimukset alusta alkaen.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Suomessa oli tarkoitus valmistaa 5 000 Boxsteria vuodessa. Tuotantomäärä nousi kuitenkin nopeasti, ja enimmillään Boxstereita valmistui vuonna 2001 peräti 23 414 kappaletta. Ensimmäisen sukupolven Porsche Boxstereita valmistettiin Suomessa vuosina 1997–2004 yhteensä 109 213.

Boxsterin suuri suosio ja Porschen tyytyväisyys yhteistyöhön johtivat uuden sopimuksen solmimiseen vuonna 2001. Valmet Automotivesta tuli toisen sukupolven Porsche Boxsterin ja uuden Porsche Caymanin suunnittelu- ja valmistuskumppani. Uuden Boxsterin tuotanto alkoi Uudessakaupungissa vuonna 2004 ja Caymanin tuotanto yksinvalmistuksena vuonna 2005.

Porsche-urheiluautojen paikan Valmet Automotiven kokoonpanolinjalla täyttää uuden ajan hybridisähköauto Fisker Karma, jonka tuotannon ylösajo on parhaillaan käynnissä.

Liitteenä kuva viimeisestä Caymanista ja sen tekijöistä, jotka vasemmalta lukien ovat Eija Ahonen, Miia Uusikartano, Hannu Lehtonen ja Teijo Komulainen.

Lisätietoja:
Teija Åhlman, viestintäjohtaja, Valmet Automotive
Puh.: 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotiven palveluksessa on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.Tiedostoliitteet

  • Porsche ja sen tekijät.jpg