pikselikuva

15.03.2012

Valmet Automotiven Dawn on Geneven autonäyttelyn suosikkeja

Valmet Automotiven Dawn, mielikuvituksellinen sähköauton esittelyalusta, on noussut yhdeksi Geneven sunnuntaina päättyvän autonäyttelyn yleisösuosikeista. 

Valmet Automotive esittelee Dawnin Geneven autonäyttelyssä ensimmäistä kertaa. Futuristinen ja puhdaslinjainen muotoilu sekä urheilullisen ulkonäön ja erikoisella tavalla esille nostettujen sähköautokomponenttien yhdistelmä ovat nostaneet Dawnin Geneven tapahtuman suosituimpien nähtävyyksien joukkoon.

Yleisö ja media ovat ottaneet Dawnin vastaan innostuneesti. Samalla on kommentoitu sen epäkäytännöllisiä ratkaisuja, kuten olematonta maavaraa ja komponenttien sijoittelua katteiden päälle. Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Aimo Åhlman

 “Me olemme johdonmukaisesti kertoneet, ettei kyseessä ole auto tai edes konseptiauto, jota alkaisimme joskus valmistaa. Dawn on esittelyalusta, jolla konkretisoimme suunnittelupalvelujemme osaamista sähköautojen komponenteissa, sekä kykyämme rakentaa erilaisista komponenteista asiakkaan haluamia kokonaisuuksia. Dawn on esimerkki siitä, mitä sähköautoteknologialla ja rohkealla muotoilulla voidaan saada aikaan. Samalla se on kaikkien aikojen kuvatuin näyttelyesineemme.”

Dawn esittelee sähköautokomponentteja ennennäkemättömällä tavalla. Keulan sininen induktiokiekko ja takaosan pikalatausliitin viittaavat latausmenetelmien tulevaisuuteen. Keskellä sijaitseva akku on muotoiltu aerodynaamisesti ja elektroniikan ohjausyksikkö sekä voimansiirto on tuotu selkeästi esiin.

 “Muotoilullaan huomiotaherättävä sähköauto on yhä harvinaisuus. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla. Sähköautojen nykytekniikka mahdollistaa millaisia autoja tahansa – urheiluautoja, perheautoja, maastureita, linja-autoja. Me toivomme, että Dawnin suosio muuttaa ihmisten käsityksiä sähköautoista. Loppujen lopuksi sähköauto eroaa polttomoottoriautosta vain siinä, että se käyttää vihreämpää energiaa”, toteaa Åhlman.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman
puh. 020 484 8060
 
Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.Tiedostoliitteet

  • Dawn 1.jpg