pikselikuva

08.02.2013

Valmet Automotive allekirjoitti konsernitason logistiikkapalvelusopimuksia

Valmet Automotive jatkaa uuden logistiikkastrategiansa toteuttamista allekirjoittamalla konsernisopimukset logistiikkapalveluista DSV Road Holding A/S:n, Polar Logistics International Oy:n sekä Nybrok Oy:n kanssa.

"Lähtökohtana ovat ne mittavat vaatimukset, joita Mercedes-Benzin uuden A-sarjan valmistus asettaa Uudenkaupungin tehtaan logistiikalle. Siksi etsimme ennakkoluulottomasti tehokkaita ratkaisuja. Valitsemamme logistiikkakumppanit tarjoavat meille parhaan yhdistelmän innovatiivisuutta, sitoutumista, kapasiteettia, toiminnan maantieteellistä laajuutta ja asiantuntemusta, prosessiosaamista sekä joustavuutta. Kustannusvaikutuksia olemme harkinneet tarkkaan varsinkin toimitusketjun kokonaiskustannusten näkökulmasta. Control tower -toiminto on hyvä esimerkki uudesta lähestymistavastamme logistiikan haasteisiin. Siinä tieto kaikista tilauksista keskitetään siten, että se on kumppaneidemme käytettävissä", kertoo Valmet Automotiven kuljetuspäällikkö Kalle Nuutila.

"Valintaprosessi sai meidät luomaan uusia konsepteja ja ratkaisuja reitteihin, kuljetustapoihin ja ‑aikatauluihin, ympäristöasioihin sekä toimintaprosesseihin. Olemme varmoja, että yhteistyö Valmet Automotiven kanssa antaa lisäarvoa toiminnallemme ja kehittää kilpailukykyämme. Sopimus on tärkeä koko DSV-konsernille, ei vain Suomen organisaatiolle", kertoo DSV Road Finlandin liikennejohtaja Hannu Lakso.

"Sopimus on meille hieno mahdollisuus osoittaa logistiikkapalvelujemme laatu. Polar Logistics on sitoutunut tukemaan Valmet Automotiven menestystä ylimmästä johdosta jokaiseen asiakassuhteessa toimivaan henkilöstömme jäseneen", toteaa Polar Logistics International Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa Kataisto.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että yrityksemme on valittu osaksi Valmet Automotiven logistiikkaketjua. Valmet Automotive on luonut innovatiivisen logistiikkastrategian. Odotammekin innolla, että kokenut tiimimme pääsee yhdessä muiden logistiikkakumppaneiden kanssa työskentelemään tavoitteiden saavuttamiseksi", toteaa Nybrok Oy:n liikennejohtaja Sirkka-Leena Haapanen.

Solmitut palvelusopimukset ovat merkittävä osa Valmet Automotiven uutta konsernitason logistiikkastrategiaa. Yllämainitut sopimuskumppanit ovat automaattisesti mukana myös neuvoteltaessa Valmet Automotiven muiden yksikköjen logistiikkapalveluista.

"Monivaiheinen valintaprosessi tuotti sille asetetut tavoitteet, ja kiitän kaikkia siihen osallilstuneita toimittajia heidän panoksestaan. Valinnassa tarkastelimme palveluntarjoajien ratkaisumalleja tarpeisiimme, ja hinnoista keskusteltiin vasta kun sopimuksen muu sisältö oli määritelty. Näin voimme säästää muissa toimipaikoissamme sekä aikaa että resursseja. Haluammekin kiittää kaikkia prosessiin osallistuneita toimittajia heidän panoksestaan. Lisäksi palveluntarjoajat hyötyvät prosessista, kun vastuut ja sopimustekniset kysymykset on jo ratkaistu konsernitasolla ja voidaan siirtyä suoraan operatiivisiin asioihin", kertoo Valmet Automotiven Daimler-projektin toimitusketjun hallinnasta vastaava johtaja Heikki Kivijärvi.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman
Puh: 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.
www.valmet-automotive.com