pikselikuva

22.04.2016

Valmet Automotive jatkaa A-sarjan valmistusta vuonna 2017

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla vuonna 2017. Ensi vuoden alussa Uudessakaupungissa käynnistyy myös Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sarjatuotanto.

A-sarjan suuren kysynnän vuoksi Valmet Automotive jatkaa mallin sopimusvalmistusta ja tarjoaa Mercedes-Benzille lisävalmistuskapasiteettia. Valmet Automotive on onnistunut erinomaisesti A-sarjan tuotannossa. Tuotanto käynnistyi ennätysnopeasti elokuussa 2013, ja Suomessa on valmistettu jo yli 100 000 A-sarjan autoa.

– Olemme tyytyväisiä sopimuksen jatkoon vuodelle 2017. Yhdessä GLC-valmistussopimuksen kanssa se on uusi osoitus luottamuksesta ja asiakastyytyväisyydestä, jonka Daimler AG ja Valmet Automotive ovat saavuttaneet monivuotisella yhteistyöllä, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Nyt ilmoitettu sopimuksen jatko tarkoittaa, että vuoden 2017 aikana Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetaan yhtäaikaisesti kahta Mercedes-Benzin mallia, A-sarjaa sekä GLC-katumaasturia. A-sarjan jatko ei edellytä muutoksia tuotantoon, ja GLC:n tuotannollistamisprojekti etenee aikataulun mukaisesti.

Uudenkaupungin tehtaalla kahden erilaisen volyymiautomallin rinnakkaistuotannossa molemmat käyttävät samaa maalaamo- ja kokoonpanolinjaa, hitsaamot ovat puolestaan malleille erilliset. Vastaavasta tuotantomallista ja siihen liittyvistä järjestelyistä Valmet Automotivella on vuosikymmenten kokemus aina 1970-luvulta alkaen.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011
sähköposti: mikael.maki(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

www.valmet-automotive.com ja www.facebook.com/ValmetAutomotive