pikselikuva

20.05.2015

Valmet Automotive Autotuojat ry:n jäseneksi

Valmet Automotive on liittynyt Autotuojat ry:n jäseneksi. Valmet Automotive vahvistaa Autotuojien toiminnassa kotimaisen henkilöautoteollisuuden näkökulmaa.

Autotuojat ry:n jäsenyys tarjoaa Valmet Automotivelle mahdollisuuden tuoda esille kotimaiselle autonvalmistukselle tärkeitä teemoja niin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa kuin teollisuuspolitiikassakin. Tavoitteena on edistää toimintaympäristöä, joka varmistaa autojen kannattavan valmistuksen Suomessa jatkossakin.

- Suomi on autoteollisuusmaa, toisin kuin usein ajatellaan. Kotimaisen autokaupan ja -teollisuuden yhteenlaskettu liikevaihto ylittää 20 miljardia vuodessa, korostaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

- Autoklusteri työllistää Suomessa suoraan noin 46 000 henkilöä. Kokonaismäärä on samaa suuruusluokkaa kuin metsäteollisuudessa, joka on vientiteollisuutemme tukijalka. Autoalan henkilöstöstä yli 7 000 työskentelee autojen valmistuksessa sekä kokoonpano- ja komponenttiteollisuudessa, toteaa Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Autotuojat ry:llä (AT) on 28 jäsentä. AT edustaa valmistajien valtuuttamia autojen maahantuojia sekä kotimaista autoteollisuutta. Yhdistyksen jäsenten osuus Suomen uusien autojen markkinoista on yli 99 %. Sen jäsenyritykset maahantuovat henkilö-, paketti-, linja- ja kuorma-autoja. Kotimaista autoteollisuutta edustavat Oy Sisu Auto Ab ja Valmet Automotive Oy.

Autotuojat ry on OICA:n (International Organisation of Motor Vehicle Manufacturers) ja ACEA:n (The European Automobile Manufacturers' Association) jäsen. 

Lisätietoja:

Valmet Automotive
Mikael Mäki
Viestintäpäällikkö
puh. +358 20 484 8011
mikael.maki(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

www.valmet-automotive.com                 www.facebook.com/valmetautomotive