pikselikuva

14.04.2011

Valmet Automotive jälleen Suomen ykkönen aloitteiden määrässä

Valmet Automotive Uudessakaupungissa on jo neljännen kerran peräkkäin yritys, jossa tehdään eniten toiminnankehitysaloitteita Suomessa. Yrityksen toiminta autoteollisuuden palveluntarjoana edellyttää jatkuvaa toiminnankehitystä, ja vuosien varrella Valmet Automotiveen on kehittynyt vahva aloitetoimintaa tukeva kulttuuri.

Autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja tarjoava Valmet Automotive oli Johtamistaidon Opisto JTO:n kyselyn mukaan Suomen johtava yritys toiminnankehitysaloitteiden määrässä vuonna 2010. Valmet Automotive on saanut kyselyssä ykköspaikan vuodesta 2007 alkaen. Yrityksessä tehtiin 1529 aloitetta sataa henkilöä kohden, kun toiseksi tulleessa yrityksessä vastaava lukumäärä oli 918.

”Henkilöstömme on sisäistänyt aloitetoiminnan merkityksen. Sen kautta jokainen voi kehittää omaa työtään ja edistää koko yrityksen menestystä”, kertoo Valmet Automotiven tuotantojohtaja Robert Blumberg. ”Jatkuva kehitys on osa jokaisen toimenkuvaa, ja sille on asetettu selkeät tavoitteet. Aloitetoiminta on mukana jo työperehdytyksissä, ja panostamme aloitteiden käsittelyyn sekä toteuttamiseen.”

Autoteollisuudessa toiminnan jatkuva kehitys on tärkeä kilpailuvaltti. Valmet Automotivelle aloitetoiminta on aina ollut tärkeässä roolissa, ja sen merkitys on kasvanut aina 1980-luvun loppupuolelta alkaen toiminnan kansainvälistyessä ja tuotannon siirtyessä tiimityömalliin.

”Vuosien saatossa henkilöstön aloitetoiminta on ollut meille erittäin merkittävää. Olemme ylpeitä saavutuksestamme, joka osoittaa kuinka aktiivista ja työhönsä sitoutunutta henkilöstömme on. Erityisesti tulos osoittaa, että Valmet Automotivessa vallitsee kehitysmyönteinen asenne. Ykkössija aloitetoiminnassa on siksi tavoitteenamme myös jatkossa”, kertoo Blumberg.

Johtamistaidon Opisto JTO:n aloitekyselyssä oli mukana 167 teollisuuden toimipaikkaa ja 42 084 henkilöä. Mukana olevissa yrityksissä henkilöstön aloitteita käytetään osana yrityksen kehittämistoimintaa. Vuosittainen kysely on toteutettu nyt 21 kertaa.

Lisätietoja:
Timo Kujanpää, aloitetoimikunnan puheenjohtaja, Valmet Automotive
Puh.: +358 20 484 8503
Sähköposti: timo.kujanpaa(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle kattavia suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotiven palveluksessa on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.