pikselikuva

27.08.2009

Valmet Automotive Think-sähköauton valmistajaksi

Valmet Automotive ja norjalainen Think Global AS ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan Valmet Automotivesta tulee Think City -sähköauton valmistus- ja suunnittelukumppani.

Aiesopimuksen mukaan Think-sähköauton valmistus siirtyy Norjasta Valmet Automotiven tehtaalle Uuteenkaupunkiin vielä tänä vuonna. Yhteistyön vahvistamiseksi Valmet Automotive osallistuu pienellä summalla Thinkin uusantiin, millä Valmet Automotive osoittaa sitoutuvansa yrityksen kehittämiseen ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

Think City on sähköinen kaupunkiauto, joka soveltuu myös maantieajoon. Sen ajomatka yhdellä latauksella on 140 km. Autolla on jo myyntiverkosto Euroopassa ja se on valmiina sarjatuotantoon. Thinkin tilauskanta siirtyy Uudenkaupungin tehtaan valmistettavaksi.

Valmet Automotive vastaa tuotannon siirrosta, tuotantoprosessin suunnittelusta ja logistiikasta sekä osallistuu myös auton tuotekehitykseen. Tuotannon siirtoon ja käynnistykseen liittyvät investoinnit ovat noin 3 miljoonaa euroa. Suunniteltu tuotantomäärä on useita tuhansia autoja vuodessa. Käynnistysvaiheessa Think-yhteistyö työllistää syksyn aikana noin 50 henkeä ja vuoden 2010 aikana arviolta yli sata henkeä.

”Yhteistyö Thinkin kanssa tukee osaamistamme sähköautojen valmistamisessa ja kehittämisessä”, Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo. ”Valmistuksessamme on kohta kolme erilaista sähköajoneuvoa: Think-sähköauto, Fisker Karma –luksushybridi ja Garia-golfauto. Näistä projekteista kertyy osaamista, joka edesauttaa sähköautoliiketoimintamme kehittämistä perinteisten autojen rinnalla.”

 Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen puh. 020 484 8001

Think kuuluu johtaviin sähköautojen kehittäjiin, ja se on toiminut alalla jo 19 vuotta. Se on yksi harvoista yrityksistä, joilla on markkinoille täysin valmis sähköauto, Think City. Think on eturivin yritys myös sähköisen voimansiirron ohjausjärjestelmien kehittäjänä. Yrityksen suurin omistaja on johtavan akkuvalmistajan EnerDelin emoyhtiö Ener1.

 http://www.think.no/

Valmet Automotive tuottaa vaativien erikoisautojen tuotekehitys- ja valmistuspalveluja autoteollisuudelle. Yhtiö on 40 vuodessa yhtiö toimittanut Suomesta yli 1,1 miljoonaa  korkealuokkaista autoa asiakkaille ympäri maailmaa. Tänään Valmet Automotive valmistaa Porsche Boxster ja Porsche Cayman–autoja Porsche AG:lle. Tänä vuonna alkaa myös Fisker Karma –hybridiauton ja Garia golfauton valmistus. Yhtiö kuuluu Metso-konserniin.