pikselikuva

29.06.2016

Autotehtaan sisäinen logistiikka osaksi Valmet Automotiven organisaatiota

Valmet Automotive päättää yhteistyönsä HUB logisticsin kanssa Uudenkaupungin autotehtaalla. Jatkossa autotehtaan sisäisestä logistiikasta vastaa Valmet Automotive. Autotehtaan toiminta kasvaa merkittävästi GLC-katumaasturin tuotannon myötä, ja jatkossa suunnitellaan myös tuotantokapasiteetin nostoa. Toiminnan kasvu vahvistaa autotehtaan sisäisen logistiikan roolia.

Uudenkaupungin autotehtaan sisäisen logistiikan palvelut siirtyvät HUB logisticsilta Valmet Automotivelle joulukuun alkuun mennessä. Liikkeenluovutuksen jälkeen Valmet Automotive vastaa komponenttitoimitusten purkamisesta ja varastoinnista sekä osien toimituksista tuotantolinjoille. Valmet Automotive ottaa myös käyttöönsä aiemman HUB logisticsin logistiikkakeskuksen, joka sijaitsee autotehtaan yhteydessä.

Autotehtaan sisäisen logistiikan järjestely koskee noin 250 HUB logisticsin Uudenkaupungin autotehtaalla työskentelevää henkilöä. He siirtyvät Valmet Automotiven palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Sisäisen logistiikan muutos on osa Valmet Automotiven positiivista kehitystä, jonka taustalla on autonvalmistuksen vahva markkinatilanne sekä Mercedes-Benzin GLC-projektin eteneminen aikataulussa. Tämän johdosta autotehtaan vajaatyöllisyystilanne lyhenee merkittävästi, ja lisäksi henkilöstöä tullaan rekrytoimaan tämän ja ensi vuoden aikana.

– Valmet Automotiven strategisten kasvutavoitteiden sekä nykyisten autoprojektien vuoksi on tarpeen siirtää autotehtaan sisäinen logistiikka osaksi yrityksemme omaa organisaatiota. Suunnitelmamme painottavat toimintojen kasvua ja joustavuutta, ja korostavat sisäisen logistiikan merkitystä autotehtaan toiminnassa, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Valmet Automotive vastaa edelleen myös logistiikkatoimintojen kokonaisuuden johtamisesta, materiaalisuunnittelusta ja -kirjanpidosta, kuljetuksista, huolinnasta, tullauksesta sekä valmiiden autojen toimittamisesta tehtaalta.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Mikael Mäki
puh. 020 484 8011
sähköposti: mikael.maki(at)valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä konsulttipalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 2000 osaajaa Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

www.valmet-automotive.com ja www.facebook.com/ValmetAutomotive