pikselikuva

10.01.2013

Uudenkaupungin autotehtaan sisäinen logistiikka HUB logisticsin hoidettavaksi

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalle saapuvan materiaalin käsittely siirtyy 10. tammikuuta 2013 HUB logisticsin hoidettavaksi. Liikkeenluovutuksen jälkeen HUB logistics vastaa komponenttitoimitusten purkamisesta ja varastoinnista sekä osien toimituksista tuotantolinjoille. HUB rakentaa tehtaan viereen logistiikkakeskuksen ja automaattivaraston.

Muutos koskee Valmet Automotivessa 52 sisäisen logistiikan tehtävissä työskentelevää henkilöä. He siirtyvät HUB logisticsin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. HUB logisticsin toimitusjohtaja Aarno Törmälä arvioi, että autotehtaalta nyt lomautettuina olevat sisäisen logistiikan henkilöt työllistyvät asteittain syksyyn 2013 mennessä. Lisäksi tarkoitus on työllistää ja kouluttaa merkittävä määrä uusia logistiikkatyöntekijöitä autotehtaan tarpeisiin.

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistuksen aloittaminen vuonna 2013 kasvattaa merkittävästi autotehtaan tuotantoa ja tavaraliikennettä.

"HUB logistics on alan johtava yritys ja sillä on parhaat edellytykset kehittää Uudenkaupungin tehtaan sisäisiä logistiikkatoimintoja ja niissä työskentelevää henkilöstöä tuotannon ja komponenttitoimitusten kasvaessa", sanoo logistiikkatoiminnoista vastaava johtaja Olli Kerajärvi.

"Sisäisen logistiikan järjestelyt edistävät autonvalmistuksen kustannustehokkuutta ja yrityksen kilpailukykyä. Näin voimme Uudessakaupungissa keskittyä entistä enemmän ydinosaamiseemme autojen laadukkaan sarjatuotannon kehittämiseen", Kerajärvi toteaa.

Valmet Automotive vastaa jatkossakin logistiikkatoimintojen kokonaisuuden johtamisesta, materiaalisuunnittelusta ja -kirjanpidosta, kuljetuksista, huolinnasta, tullauksesta sekä valmiiden autojen toimittamisesta tehtaalta.

Lisätietoja:

Valmet Automotive:

Logistiikkatoiminnoista vastaava johtaja Olli Kerajärvi
Puh: 020 484 8700
Sähköposti: olli.kerajarvi@valmet-automotive.com

Viestintäjohtaja Teija Åhlman
Puh: 020 484 8060
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

HUB logistics:

Toimitusjohtaja Aarno Törmälä
Puh: 0400 708 208
Sähköposti: aarno.tormala@hub.fi

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on yli 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.
www.valmet-automotive.com

HUB logistics on Suomen johtava teollisuuden logistiikkapalveluyritys. HUB tarjoaa joustavia ja asiakaskohtaisesti räätälöityjä logistiikkaratkaisuja: vaihto-omaisuuden rahoituksen ja optimoinnin, materiaalitoimitukset sekä koko arvoketjun tiedon hallinnan. Suomen kahdentoista toimipisteen lisäksi yritys toimii Saksassa, Virossa sekä Venäjällä. Liikevaihtoa HUB logistics konsernilla oli 23 M€ ja henkilöstöä 300 vuonna 2012.
www.hublogistics.fi