pikselikuva

10.09.2010

Valmet Automotiven valmistamat sähköautot nyt Helsinki Electric Motor Show -näyttelyssä

Suomessa on nyt ensimmäisen kerran mahdollista hankkia kotimaassa sarjatuotannossa valmistettu sähköauto. Valmet Automotive esittelee Helsinki Electric Motor Show -näyttelyssä THINK City ‑kaupunkisähköautoja. Näyttelyssä autoja voi myös koeajaa. Ensimmäiset autot toimitettiin viime viikolla A2B Finland Oy:lle, joka toimittaa ekologisia kuljetus- ja lähettipalveluja pääkaupunkiseudulla.

Neljän THINK Cityn rinnalla näyttelyvieraat voivat tutustua myös kahteen Garia-golfautoon, joiden myynti Suomessa on myös käynnistymässä.

Valmet Automotive kuuluu sähköautojen suunnittelun ja valmistuksen edelläkävijöihin. Sekä THINK Cityn että Garia-golfauton sarjatuotanto alkoi Uudessakaupungissa jo viime vuoden joulukuussa. Verkosta ladattavan neliovisen Fisker Karma -hybridiauton tuotannon valmistelut ovat loppusuoralla. Ensimmäiset esittelyautot toimitetaan amerikkalaiselle Fisker Automotivelle vielä tämän vuoden aikana.

Valmet Automotive on myös kehittänyt sähköisen Eva-konseptiauton yhdessä neljäntoista suomalaisen yrityksen ja oppilaitoksen kanssa. Konseptiautoon kehitetyt tekniset ratkaisut ovat osa kumppaniyritysten palvelutarjontaa autoteollisuudelle. Myös auton kehittäminen sarjatuotantoon on mahdollista, mutta siitä ei ole tehty päätöksiä. Eva on esillä sähköautomessuilla projektin pääyhteistyökumppanin Fortumin osastolla.

Tuotannosta liikenteeseen – sähköautot muuttavat elämää

"Sähköautojen tulossa ei ole kysymys vain käyttövoimaltaan uudenlaisten autojen valmistuksesta, vaan kokonaan uudesta tavasta liikkua kaupungeissa", sanoi Valmet Automotiven sähköautojaoksen päällikkö Markus Hirvonen sähköajoneuvoseminaarissa perjantaina Helsingin Messukeskuksessa.

Aikaisemmat monet yritykset tuoda sähköautoja markkinoille ovat kaatuneet sähkön varastointiin ja jakeluun. Nyt aika alkaa olla kypsä sähköautoille. Muutos kuitenkin tapahtuu vähitellen.

"Pelikenttä on muuttunut. Päästöjen vähentämisen pakko luo poliittista tahtoa. Teknologia on kehittynyt ja sähköautojen kehittämiseen satsataan nyt kiihtyvällä vauhdilla. Autonvalmistajien ja akkujen kehittäjien lisäksi sähköautoliikenteen kehittämiseen tarvitaan energiayhtiöitä, kaupunkisuunnittelijoita ja eri alojen tutkimuslaitoksia. Tarvitsemme tietoa ihmisten käyttäytymisestä ja tarpeista. On luotava globaaleja yhteistyöverkostoja eri toimijoiden kesken. Alkuvaiheessa myös tukijärjestelmät ovat välttämättömiä sähköautojen hankkimisen ja käytön edistämiseksi."

"Meidän on tehtävä sähköautoja, joita ihmiset haluavat, joihin heillä on varaa ja joilla he voivat ajaa omassa elinympäristössään."

Lisätietoja:
Valmet Automotive: viestintäpäällikkö Teija Åhlman, puh. 020 484 8060
Autojen myynti ja markkinointi: johtaja Hans Svensson, puh. 040 355378