pikselikuva

01.03.2011

Valmet Automotiven hallitukseen kolme uutta jäsentä

Autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja tarjoavan Valmet Automotiven hallitukseen nimitetään kolme uutta jäsentä toimialan kansainväliseltä huipulta.

Saksalainen Franz-Josef Paefgen on työskennellyt pitkään useissa autoteollisuuden haastavissa johtotehtävissä. Uransa aikana hän on toiminut muun muassa Audin, Bentleyn ja Bugattin toimitusjohtajana sekä Volkswagenin operatiivisessa johdossa. Tehtäviensä kautta Paefgenillä on erittäin vahvaa näkemystä kansainvälisestä autoteollisuudesta ja varsinkin korkean arvoluokan autobrändien tarpeista, haasteista ja toimivista ratkaisuista.

Ruotsalainen Peter Augustsson tuo Valmet Automotivelle vahvaa kokemusta liiketoiminnan kehitystehtävistä, valmistavasta teollisuudesta sekä varsinkin autoteollisuudesta. Augustsson on toiminut ruotsalaisen auto- ja tuotantoteollisuuden johtotehtävissä, kuten Saabin ja SKF:n toimitusjohtajana. Lisäksi hän on työskennellyt General Motorsin Euroopan toimintojen ja Volvon tuotesuunnittelutoimintojen johdossa. Augustssonin erityisvahvuuksia ovat tuotekehitys ja tuotantoprosessin suunnittelu sekä perehtyneisyys kansainvälisen autoteollisuuden haasteisiin.

Suomalainen Jarkko Sairanen on kerännyt urallaan laaja-alaista kansainvälistä johtamisen kokemusta sekä vahvaa osaamista liikkeenjohdon konsultoinnista. Sairanen on työskennellyt Elektrobit-konsernin Automotive Software -liiketoiminnan toimitusjohtajana toimipaikkanaan Keski-Eurooppa. Aiemmin hän on toiminut Nokian palveluksessa muun muassa konsernistrategian johtajana, sekä useiden vuosien ajan Boston Consulting Groupin palveluksessa Helsingissä ja Münchenissä. Huhtikuun alussa hän aloittaa Pöyryn liikkeenjohdon konsultointi-liiketoimintaryhmän johtajana sekä Pöyry Oyj:n johtoryhmän jäsenenä. Sairasella on MBA-tutkinto INSEADista ja diplomi-insinöörin tutkinto Helsingin teknillisestä korkeakoulusta.

"Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme ilmoittaa näistä nimityksistä, jotka auttavat meitä vahvistamaan edelleen asemaamme autoteollisuuden johtavana palveluntarjoajana. Jokainen uusista jäsenistämme tarjoaa merkittävää lisäosaamista Valmet Automotiven kehitykseen, mistä kaikki asiakkaamme hyötyvät. Franz-Josef Paefgen, Peter Augustsson ja Jarkko Sairanen tuovat Valmet Automotiven hallitukseen maailmanluokan näkemystä, kokemusta ja osaamista", kertoo Valmet Automotiven hallituksen puheenjohtaja ja Metson talous- ja rahoitusjohtaja Olli Vaartimo.

Valmet Automotiven hallituksen muut tehtävässään jatkavat jäsenet ovat Kalle Reponen Metsolta ja Ulrich Thum thum-consultingista. Hallituksen uusien jäsenten nimitykset tulevat voimaan 1.3.2011.

Lisätietoja:
Teija Åhlman, viestintäjohtaja, Valmet Automotive
Puh.: 020 484 8060 
Sähköposti: teija.ahlman@valmet-automotive.com

Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu-, valmistus-, ja liiketoimintapalveluja sekä avoautojen kattojärjestelmiä. Erikoisosaamistamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Valmet Automotiven palveluksessa on 1600 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.