pikselikuva

01.03.2013

Valmet Automotiven Daimler-sopimus tekee suomalaista teollisuushistoriaa

Valmet Automotiven sopimus Mercedes-Benzin uuden A-sarjan valmistamisesta Uudessakaupungissa tekee suomalaista teollisuushistoriaa. Sopimuksen perusteella Valmet Automotive on tehnyt Suomen kaikkien aikojen suurimman teollisuusrobottikaupan A-sarjan hitsaamoa varten. Tuotanto käynnistyy kesällä 2013.
 
A-sarjan edistykselliseen ja erittäin pitkälle automatisoituun tuotantolinjaan asennetaan noin 200 robottia. Valmet Automotive on teollisuusrobottien suurin käyttäjä Suomessa.
Tuotantoprosessin sovitus A-sarjan vaatimuksiin on edellyttänyt kymmeniin miljooniin euroihin nousevia investointeja. Summasta kaksi kolmasosaa käytetään hitsaamoon.
 
"Olemme useasti osoittaneet pystyvämme käynnistämään sarjatuotannon hyvin nopealla aikataululla. Myös Daimler-projektissa olemme jälleen ennätysvauhdissa. Lisäksi maineemme laaduntuottajana on erinomainen", kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.
 
Hitsaamoa varten tehdyt investoinnit kertovat osaltaan Valmet Automotiven sitoutumisesta asiakkaisiinsa, niin automaailman jättiläisiin kuin alan uusiin yrittäjiin. Tehokkaat prosessit ja osaava henkilöstö ovat avainasemassa asiakastarpeiden täyttämisessä, myös silloin kun tuote edellyttää uusia, erilaisia ja innovatiivisia ratkaisuja.
 
"Valmet Automotive tarjoaa asiakkailleen kaikkia autoteollisuuden palveluja luotettavasti ja huippulaadulla. Vahvuuksiamme ovat tuotannon nopea käynnistäminen sekä joustavuus vastata markkinatilanteiden muutoksiin", Korhonen kertoo.
 
 
Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Teija Åhlman
puh. 020 484 8060
 
Valmet Automotive tuottaa autoteollisuudelle suunnittelu- ja valmistuspalveluja, avoautojen kattojärjestelmiä sekä niihin liittyviä liiketoimintapalveluja. Erikoisalaamme ovat korkean arvoluokan henkilöautot, avoautot ja sähköiset ajoneuvot. Palveluksessamme on 1700 osaajaa Suomessa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.